Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Το «Αστέρι της Βηθλεέμ» θα εμφανιστεί στον ουρανό για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια;;;

 





Η «σύνοδος Δία και Κρόνου» θα είναι ορατή από τη Γη στις 21 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα







Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, θα εμφανιστούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο στο νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων, σε μια προσέγγιση που θα συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια, λένε οι αστρονόμοι.

Και οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος, πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλο από τις αρχές του καλοκαιριού και θα εμφανιστούν σχεδόν ως ένας «διπλός πλανήτης» στις 21 Δεκεμβρίου.


Το φαινόμενο, γνωστό ως «σύνοδος», μπορεί να γίνει ορατό από οπουδήποτε στη Γη, αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα



Ο Δίας και ο Κρόνος, οι δύο μεγαλύτεροι και λαμπρότεροι πλανήτες με φυσικό αέριο στο ηλιακό μας σύστημα, θα έχουν μια υπέροχη σύζευξη που γίνεται κάθε 20 χρόνια,
 μετά από αιώνες συμπίπτει με την περίοδο των Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου 2020… την ημέρα του ηλιοστασίου του Δεκεμβρίου!

  Θα απέχουν μόνο 0,1 μοίρες , που είναι μόλις το 1/5 της διαμέτρου της πανσελήνου. Αυτή τη φορά, θα μπορέσουμε να τους δούμε πιο κοντά από ό, τι για πολλούς αιώνες , καθώς θα είναι ορατοί αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα το πρωί.

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
https://earthsky.org/astronomy-essentials/great-jupiter-saturn-conjunction-dec-21-2020
https://www.protothema.gr/world/article/1072244/to-asteri-tis-vithleem-tha-emfanistei-ston-ourano-gia-proti-fora-ta-teleutaia-800-hronia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου