Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Χιλή: Μυστήριο με πύρινες μπάλες που έπεσαν στη Γη τον Σεπτέμβριο του 2019
Οι επιστήμονες μελετούν με προσοχή το φαινόμενο αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.

Τα μυστηριώδη αντικείμενα που έμοιαζαν με πύρινες μπάλες και φώτισαν τον ουρανό πάνω από τη Χιλή, δεν ήταν μετεωρίτες, λένε κυβερνητικοί επιστήμονες, σε μια διαπίστωση που αναμένεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις των UFO σε όλο τον κόσμο.Οι κάτοικοι του Νταλκάουε, μια πόλη-λιμάνι στο νότιο νησί Τσιλοέ, ανέφεραν πως είδαν την περασμένη εβδομάδα τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, με μερικούς από αυτούς να μοιράζονται φωτογραφίες του μυστηριώδους φαινομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


https://www.theufochronicles.com/2019/10/mysterious-fireball-not-meteor.html 

Οι «πύρινες σφαίρες», σύμφωνα με πληροφορίες, προσγειώθηκαν σε διάφορα σημεία γύρω από την πόλη.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Εξόρυξης της Χιλής επιστράτευσε άμεσα επιστήμονες για να ερευνήσουν τα περίεργα φωτεινά αντικείμενα, στέλνοντας ομάδες σε επτά τοποθεσίες στο νησί για να συλλέξουν δείγματα. Σε μια δήλωση που εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «δεν βρήκαν υπολείμματα, απομεινάρια ή ενδείξεις μετεωρίτη» που άφησαν πίσω τα «φωτεινά και πυρακτωμένα» αντικείμενα.

Ο,τι κι αν ήταν τελικά αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα, άφησαν πίσω τους μερικά ίχνη, ωστόσο, καίγοντας φυλλωσιές σε αρκετά σημεία.
bit.ly/2o8zpGJ


Οι ντόπιοι που ερωτήθηκαν σχετικά από τις γεωλογικές ομάδες δήλωσαν ότι δεν άκουσαν θορύβους που σχετίζονταν με το περιστατικό ενώ κανείς δεν είδε τις προσγειώσεις των φλεγόμενων αντικειμένων.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να αναλύουν δείγματα του εδάφους και θα εκδώσουν μια πιο ολοκληρωμένη έκθεση τις προσεχείς εβδομάδες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ
Πηγή: RT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου