Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Δυο διαφορετικά ρεπορτάζ έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αφύλακτα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Και την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος που είναι εκξοικειωμένος με την περιοχή, να περάσει από τη μια χώρα στην άλλη.


Το πρώτο έρχεται από ιστοσελίδα της γερμανικής ραδιοφωνίας DLF και αναφέρεται στους Αλβανούς μετανάστες που εισέρχονταν μαζικά στην Ελλάδα, μετά την πτώση του κομμουνισμού και συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και με λίγα χρήματα, όπως αναφέρουν, στη χώρα μας.

Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος ακολούθησε έναν Έλληνα βοσκό, για να παραλάβει έναν νέο βοσκό από την Αλβανία, που θα έφθανε χωρίς νόμιμα έγγραφα για να δουλέψει μαζί του, περνώντας λαθραία τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ:

«Εδώ τα σύνορα βρίσκονται μέσα στο δάσος, χωρίς συρματόπλεγμα. Χωρίς επιτήρηση. Όποιος είναι εξοικειωμένος με την περιοχή της Ηπείρου μπορεί εύκολα να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα των 300 χιλιομέτρων και να εισέλθει απαρατήρητος στην ΕΕ. Αυτό είναι ιδιαίτερα γνωστό στους μεταφορείς ναρκωτικών. Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, περίπου το 65% της κατασχεμένης κάνναβης μεταφέρθηκε το 2016 από την Αλβανία. Σε μια πλαγιά ύψους, περίπου 600 μέτρων, υπάρχουν αρκετοί στάβλοι για σχεδόν 1.000 κατσίκες και πρόβατα».

Το δεύτερο ρεπορτάζ έρχεται από την αλβανική τηλεόραση σύμφωνα με το echedoros και μιλά και αυτό, για «Αφύλακτα μονοπάτια στα σύνορα Αλβανίας - Ελλάδας».

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα: Περίπου επτά (7) χιλιόμετρα από το τελωνειακό σημείο «Qafë Bota» [Κρυσταλλοπηγή], βρίσκεται το συνοριακό όριο (πυραμίδα) αριθμός 63. Από εκεί, σήμερα είναι δυνατό να κυκλοφορεί ο καθένας ελεύθερα στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου