Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Μεταφέρουν τον ΠΟΛΕΜΟ στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ…Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην Άγκυρα οι συνεχείς πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή της νοτιοδυτικής Τουρκίας, στην περιοχή του Αιγαίου, όπου τελευταία παρατηρείται αυξανομένη δραστηριότητα του κουρδικού ΡΚΚ, με αποκορύφωμα την ένοπλη σύγκρουση πριν από δυο μέρες με νεκρούς και τραυματίες στην περιοχή της Μούγλας απέναντι από τα Δωδεκάνησα.Η ανησυχία μεγαλώνει γιατί οι πληροφοριες λένε πως οι Κούρδοι μεταφέρουν δυνάμεις στο νοτιοδυτικό άκρο του τουρκικού Αιγαίου με πλωτά μέσα, τα οποία μάλιστα τους διαθέτει η Muhaberat, δηλαδή η συριακή μυστική υπηρεσία του Άσαντ προς μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη των Τούρκων.

Η κατεύθυνση του κουρδικού ΡΚΚ είναι από την περιοχή της μεσογειακής Συρίας προς την Μεσόγειο και την πλευρά του νοτιοδυτικού Αιγαίου της Τουρκίας. Ήδη η περιοχή του Hatay, δηλαδή η περιοχή της Αλεξανδρέττας, έχει κηρυχτεί από τους Κούρδους σαν εμπόλεμη περιοχή και θεωρείται το πρώτο βήμα για την κουρδική έξοδο προς την θάλασσα.

Όπως αναφέρεται, ένοπλες ομάδες αποτελούμενες ακόμα και από πέντε άτομα έχουν εμφανιστεί στις νοτιοδυτικές περιοχές και ορμώμενοι και από το όρος Amanos, έχουν προωθηθεί προς την δυτική Τουρκία.

Στην Άγκυρα ήδη θεωρούν ότι έχει ανοίξει ένα καινούργιο μέτωπο με τους Κούρδους στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου και ότι αυτό αποτελεί μέρος του μεγάλου σχεδίου για την δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν, που θα έχει την αποκλειστική χρήση των πετρελαίων του βορείου Ιράκ και πρόσβαση στην Μεσόγειο για την αποκλειστική μεταφορά τους προς την Δύση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου