Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Η Παγκόσμια Τράπεζα εμφανίζει το Βόρειο Αιγαίο ως... τουρκικό
Ενας χάρτης της Παγκόσμιας Τράπεζας -από την οποία η Ελλάδα αναζητεί χρηματοδότηση, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα- απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως... τουρκική επικράτεια.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, υπάρχει ο χάρτης που απεικονίζει χρηματοδοτούμενες από την Παγκόσμια Τράπεζα δραστηριότητες. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Aϊ-Στράτη, υπάρχει μια εικόνα που εμφανίζει το τουρκικό πρόγραμμα «Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)» και μάλιστα με την ένδειξη «Νorth Aegean, Turkey».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς εντόπισε το άτοπο και έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, δόκτορα Τζιμ Γιόνγκ Κιμ,τον οποίο καλεί να διορθώσει άμεσα τον χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

«Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι Τουρκία», σημειώνει ο Γ. Αμυράς, ο οποίος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής, κλείνει την επιστολή του με την ευχή για άμεση διόρθωση.
ΠΗΓΗ--------------------------------------------------Για άλλη μία φορά κρύβεται η κυβέρνηση και δεν απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή.

Η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια έθεσε ένα πολύ σοβαρό θέμα στον υπουργό Εξωτερικών και ενώ είχε προγραμματιστεί να απαντηθεί σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου, ο υπουργός προφασίστηκε “φόρτο εργασίας”, λες και δεν είναι στις υποχρεώσεις του να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο!

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η Παγκόσμια Τράπεζα ″χαρίζει″ το Αιγαίο στην Τουρκία»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος «ΕΣΤΙΑ» (9/3/2017), σε χάρτη που δημοσιεύει η Παγκόσμια Τράπεζα, υπάρχει η ένδειξη στο μέσον του Αιγαίου ότι πρόκειται για τουρκική επικράτεια. Η επισήμανση βρίσκεται μεταξύ Λήμνου και Άι Στράτη και αφορά ενεργειακό πρόγραμμα της τουρκίας. Η απεικόνιση αυτή είναι κατάφορα προκλητική και ευνοεί την επιθετική επεκτατική πολιτική της τουρκίας, ενώ θέτει εν αμφιβόλω το πλαίσιο συναλλαγών της ελληνικής κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα για την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Έχει περιέλθει σε γνώση του το ανωτέρω περιστατικό, αν ναι σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την διόρθωση αυτού του «λάθους»;
Υπάρχει μηχανισμός που να διερευνά περιστατικά παραχάραξης των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων μας που ηθελημένα ή αθέλητα εξυπηρετούν τις βλέψεις των γειτόνων μας και ποια η πάγια διαδικασία αντιμετώπισης αυτών;ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου