Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Το Διαστημόπλοιο (Τάλαντον) ή αλλιώς Ταυγέτη





(Λάβετε γνώσιν….του «έρωτος»…τέκνον Πόρου και Πενίας…..αφού ΑΔΕΛΦΙΑ….η Πενία….με αναγραμματισμό μετατρέπεται εις Πείνα….οπότε εξ υπακούεται λοιπόν…ότι ο Έρως εκληρονόμησε από την μητέρα του την Πενία…την πνευματική μας πείνα…..σημαντικό εξ όλων των χαρακατηριστικών…..και φυσικά είναι και ο μπαμπάς…ο Πόρος…


( Π+όρος)…που μας οδηγεί εις το όρος…δηλαδή εις την θέαση ευρύτερων οριζόντων…λεπτοτέρας υφής και συστάσεως…διότι με την αναρρίχηση εις τας υψηλάς κορυφάς του όρους…μέσω περασμάτων….έχεις ΑΔΕΛΦΕ..ΑΔΕΛΦΗ….ευρΕΙα θέαση υπάρξεως…..!)


Οι ελληνικοί μύθοι…με τη σωστή έρευνα και ερμηνεία μας δείχνουν τις πανάρχαιες….γεωλογικές μεταβολές….που πραγματοποιήθηκαν εις τον πλανήτη Γαία.




Η Γεωμυθολογία μας….με την πιο ορθολογικὴ ερμηνεία και εξερεύνηση των ελληνικών μύθων και με εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση….μπορεί να μας δώσει ακράδαντα επιχειρήματα….τέτοια ώστε να δούμε με άλλη όψη…την ιστορία μας πάνω στη Γαία….διότι η εξέλιξις του ανθρώπινου πολιτισμού συνδέεται άμεσα με τις όποιες φυσικογεωλογικές μεταβολές του γήινου περιβάλλοντος μας και πιο συγεκριμένα του Αιγαιακού χώρου….μιας και από εδώ κατοικήθηκε….εν Ελλάδι…..η πρώτη φουρνιά Ελλήνων….που ήρθαν….και εποίκησαν εις τον Πλανήτη Γαία….ξεκινώντας…από τον Ταύγετο…και εξαπλώθηκαν…σ’ όλον τον πλανήτη….γεωμαθηματικά.




Ο άνθρωπος εις την ανώτερη ….Παλαιολιθική εποχή βρισκόταν ως τροφοσυλλέκτης και κυνηγός…ειδικά εις τα πρώτα στάδια της εξέλιξης του….όπου οι περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν….ασκούσαν μια τεράστια επίδραση κι αυτό φαίνεται πολύ γλαφυρά αποτυπωμένη μέσα στους μύθους. Είναι προφανές ότι οι σημερινές παράκτιες περιοχές….φυσικά και δεν συμπίπτουν με τις προϊστορικές….γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και ο εντοπισμὸς των διαφόρων προϊστορικών οικισμών….δεν είναι…..ΑΔΕΛΦΙΑ…μια εύκολη υπόθεση.


Θυμάμαι…σ’ ένα ταξείδι μου εις τη Εύβοια….όταν πέρασα ακριβώς από το χωριό Λίμνη…(βόρειας Εύβοιας)….και ποιος να το φανταζόταν λοιπόν ότι πράγματι πριν πολλά πολλά χρόνια…πράγματι ήταν τότε ….μία λίμνη….αφού και μέχρι 10.000 χρόνια…απὸ σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν υπήρχε ο Εὐβοϊκός και ο Κορινθιακός κόλπος….για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν πράγματι λίμνη. Το πλεονέκτημα που έχουμε….να διαβάζουμε προσεχτικά την ελληνική μας Μυθολογία…μας δίδει ένα πνευματικό δώρο για την αποκρυπτογράφηση της ιστορίας μας και όλων των υπόλοιπων λαών που κατοίκησαν γύρω…από το Αιγαίο. Να είσαστε λοιπόν υπερήφανοι…που γεννηθήκατε και κατοικείτε εις την σημερινή Ελλάδα….το λίκνο του πρώτου πολιτισμού εις τη Γαία….όπου η συσχέτιση…με τους Ολύμπιιους (θεούς)…μας δείχνει και τους…..γεωκλιματικούς παραγόντες που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση…σταδιακὰ….ώστε οι πρώτοι έξι (6) Ολύμπιοι (θεοί)…να κάνουν την αισθητή τους παρουσία μέσα των οποίων συνδέονται….άμεσα οι γεωφυσικές μεταβολές της φύσης.


Έχουμε λοιπόν….τον πρωτότοκο Ποσειδώνα…..που μας παρουσιάζεται μέσα εις την ελληνική μας Μυθολογία….αλλά όμως χάνει….το Άργος απὸ την Ήρα…κατόπιν την Κόρινθο και τους Δελφούς από τον Απόλλωνα….και την πόλη Αθήνα….από την ίδια την θεά Αθηνά….και να ξεπροβάλλει ο Δίας-Ζευς….ο οποίος κατά έναν περίεργο τρόπο ΑΔΕΛΦΙΑ…..παίρνει τα πρωτεία….από τον πρωτότοκο Ποσειδώνα…..όπου οι αλλαγὲς αυτὲς των πολιούχων Ολύμπιων (θεών)….συνδέονται άμεσα …και με τις κλιματικὲς αλλαγές….ενώ φυσικά παρουσιάζονται και οι υπόλοιποι όπως….ο Άδης-Πλούτωνας, η Δήμητρα, η Ήρα και η Εστία….για να συμπληρώσουν την εξάδα


Οι μύθοι των προγόνων μας Ελλήνων…και η ίδια μας η Μυθολογία…είναι ΑΔΕΛΦΙΑ…..μία πνευματική κατάκτηση του τότε ονομαζόμενου (Homo Sapiens)…όπου έλαβε επιρροές και από τις αναμνήσεις τοῦ (Homo Neandertalensis). Πριν από 12.000 με 11.000 χρόνια ο άνθρωπος ήταν κυνηγός και τροφοσυλλέξτης και στη συνέχεια έγινε γεωργός…οπότε ασφαλώς αλλάζει και όλο το κοινωνικό καθεστώς….όπου με την παρουσία του ανθρώπου είτε με την μορφή του (Sapiens)…είτε με την μορφή του (Neandertalensis)…συνοψίζεται η κατοίκησις περί του Αιγαιακού χώρου….και φτάνει περίπου στα 400.000 και ίσως παραπάνω…..αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει…αν ο (Homo Neandertalensis)….είναι πρόγονος του (Homo Sapiens) ή αν και τα δύο είδη…έχουν κοινό πρόγονο….αλλά οι όποιες γενικές και μεγάλες περιβαλλοντικές μεταβολές…συνέλαβαν στην συγκεκριμένη διαμόρφωση του δικού μας Αρχαίου Ελλληνικού Πολιτισμού….και έλαβαν χώρα όταν ο (Homo Neandertalensis) είχε πλέον εξαφανιστεί.



Ο δικός μας ελληνικός Πολιτισμός….δεν αναπτύχθηκε….αυτοφυώς από γηγενείς γήινους….αφού ήδη οι πρόγονοί μας….είχαν διαμορφώσει….σε παλαιότερες εποχές….να δώσουν τα φώτα τους…..!!! Έτσι όταν αποικήθηκε ο πλανήτης Γαία….ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας…..τις παρατηρήσεις του Ήλιου και ασκήθηκαν εις την Μύηση του Ήλιου, της Σελήνης, των Αστέρων και εν γένει όλων των Ουράνιων Σωμάτων με τον αστρονομικό κώδικα…..ο οποίος έλεγχε την τρισδιάστατη πτώση της Ηλιακής/Σεληνιακής/Αστρικής ακτίνας σε συγκεκριμένο τόπο, καθορισμένη ημέρα, ώρα και λεπτό. Για να μπορέσει λοιπόν ΑΔΕΛΦΙΑ….να έχει Ιερότητα και εφαρμογή ο Κώδικας…..έπρεπε να υπάρχει στην γύρω περιοχή ΙΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ…εις την οποία θα επικάθονταν το Ουράνιο Σώμα, ο Ήλιος, η Σελήνη, το κάθε Άστρο κλπ,….είτε σε καθοδική δύναμη, είτε σε ανοδική.

Το φαινόμενο τούτο ΑΔΕΛΦΙΑ….ονομάστηκε το φαινόμενο της ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ

Έτσι με την πρώτη εγκατάσταση των προϊστορικών μας Φιλοσόφων και Μυστών επάνω εις το όρος Ταύγετος…..άρχισε και η εξερεύνηση του Πλανήτη μας. Η ακριβής λοιπόν φιλοσοφική έννοια του ΤΑΥΓΕΤΟΥ είναι…..ο ταγός που την γη τείνει, άρα είναι και ο Διοικητής που χαράζει και επεκτείνει την γη. 

Δηλαδή με λίγα λόγια…οι πρώτοι Μύστες ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα τον πλανήτη Γη που θα κατοικούσαν….καθώς είχαν έρθει με το διαστημόπλοιο (Τάλαντον) ή αλλιώς Ταυγέτη.

Η ανάλυση της λέξεως Διαστημόπλοιο ετυμολογικά σημαίνει ότι είναι:
(Πλοίο το οποίο είναι υπόχρεο να βρει το Αστρικό του Στίγμα δηλαδή….δια το Στίγμα Πλοίο = Διαστημόπλοιο).


Έτσι λοιπόν ΑΔΕΛΦΙΑ….κατοικείται για πρώτη φορά η Γη μας….εις το Όρος Ταύγετος…εις την Πελοπόννησο, όπου προσπάθησαν οι Έλληνες πρόγονοί μας….να δημιουργήσουν ένα Κράτος….δηλαδή ένα Φιλοσοφικό/Αστρικό Κράτος….με κατανομή Αστρονόμων, οι οποίοι….θα παρατηρούσαν τον Ήλιο, άλλοι την Σελήνη δηλαδή (Σεληνιακοί), άλλοι τους Γαλαξίες δηλαδή (Γαλαξάδες ή Γαλατάδες) κλπ.
Στην αρχή είχαν 88 Αστρικούς Μύστες(Αστρονόμους) που παρακολουθούσαν εάν κινείται το Ζώδιό τους. Έτσι κάθε Αστρικός Μύστης είχε κι έναν Επικουρικό, ο οποίος παρακολουθούσε αντίστοιχα τα αντίστοιχα σημεία…..χαρτογραφικά κλπ….αστέρια του κάθε Ζωδίου.



Στόχος τους λοιπόν ήταν…να βρούνε πιο αστέρι του Ζωδίου θα ακινητοποιηθεί. Αρχικά ασχολήθηκαν με τα 88 Ζώδια που η πορεία τους των αστέρων ήταν 12.775 χρόνια το μέσο φαινόμενο παρουσιάσεως του Ζωδιακού τείνιου, ήτοι : 12.775:88=145,17045. Έτσι το φαινόμενο το οποίο θα έπαιρνε χρησμό δια πλανητικό ταξίδι συνέβαινε κάθε 145 χρόνια, όπου μπορούσε να μειωθεί έως τα 120 χρόνια βάση ειδικών συνθηκών.



Η ετυμολογία της λέξεως ΔΙΑΣΤΗΜΑ προέρχεται από το (δια+στίγμα) και το ουσιαστικό ταξίδι….που έκαναν οι Αστρονόμοι ήταν για να βρούνε λοιπόν ένα ΣΤΙΓΜΑ, ενώ οι ίδιοι συγχρόνως γρήγορα και ταχύτατα….με το σκάφος τους, προσπαθούσαν…..να πάρουν Χρησμό του Ζωδίου, ώστε να εφαρμοστεί η Φιλοσοφική έννοια του Ταυγέτου….δηλαδή να εκτείνουν την γη….προς Γεωγραφική Γνώση.




Για αυτό το λόγο λοιπόν κατασκεύασαν τον Τάλαντον/ Ταυγέτη….ένα διαστημικό όχημα, το οποίο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα για να βρει το (δια το αστρικό στίγμα), ….ήτοι έπρεπε να μεταβεί ακριβώς κάτω από το αστέρι εκείνο και να προσδιορίσει τον Χρησμό…..για να τείνει η Γη ο Ταγός, δηλαδή να επεκτείνει την γη ο Ταύγετος.


Το Τάλαντον ή Ταυγέτη λοιπόν ήταν το πλοίο του Άδη, διότι πλανάται επί του Ουρανού και χάνεται εις τον Άδη του Σύμπαντος.



Το ιερό αυτό σκάφανδρο (σκάφος+δράω)….έχει βρεθεί και ομοίωμα του μάλιστα και το εύρημα αυτό δηλώθηκε πρόσφατα με αριθμό Πρωτοκόλλου 2238-24/2005 στην Ε! Εφορία Προιστορικών/Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Το σκάφος αυτό είχε πλήρωμα 5 άτομα: 2 πιλότους, 1 μηχανικό ισορροπιστή, 1 αστρονόμο ζωδίου, 1 επικουρικό αστρονόμο. Η άτρακτος του ανέβαινε συνέχεια φτάνοντας σε υψόμετρο 1.200 με 1.500 μέτρα πάνω από την κορυφή του Τάλετον, με σκοπό να υπερβεί το ύψος του μεγαλύτερου όρους της γης που είναι η κορυφή του Έβερεστ στο Θιβέτ με υψόμετρο 8.884 μ




Από την κορυφή Τάλετον που ετυμολογικά σημαίνει ζυγοστάθμιση των ζευγών των δίσκων του Διαστημοπλοίου….πάνω στην οποία βρίσκεται και το αεροδρόμιο, θα κινηθεί ακριβώς βόρεια….αν ο αστέρας είναι βόρεια ή ακριβώς νότια….αν ο αστέρας είναι νότια. Το Διαστημόπλοιο λοιπόν αυτό αναχωρούσε για αστρικό χρησμό ανά τον κόσμο….αφού πρώτα έπαιρνε χρησμό από το Ταλετόν ή Ταλαντόν, όπου και ο «Παυσανίας» μας αναφέρει εις το συγκεκριμμένο του εδάφιο γράφοντας:




«Άκρα δε Ταυγέτου Ταλετόν υπέρ Βρυσέων ανέχει ταύτην καλούσε Ηλίου Ιερά». Δηλαδή….η Ιερά του Ηλίου, ονομαζόμενη Ταλετόν προερχόμενη εκ του Τάλαντον (ταλανατεύω=κινώ πέρα δώθε / αιωρούμαι και τάλαντον = ζυγός / ζυγαριά.).



Το κυριότερο όμως μέλημα των Χρησμών ήταν η : ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΙΣ.



Καθετοποίηση είναι ο τόπος ή το σημείο της γης, στο οποίο ο αστέρας είναι υπό γωνία 900 μοιρών περιμετρικά δηλαδή….αν υποθετικά από τον αστέρα πέσει ένας λίθος, το σημείο της γης το οποίο θα δεχθεί το χτύπο του λίθου….είναι και το σημείο του χρησμού.




Κάθε όρος-βουνό λοιπόν σχηματίζει όπως γνωρίζουμε και μία κορυφή. Έτσι το κάθε ιερό ή ιερά κώμη ή τοποθεσία από την οποία φαινόταν η κορυφή Ταλετόν, έχει κι έναν ατομικό κώδικα, ο οποίος καθοριζόταν από την διασταύρωση των δύο παραγόντων ήτοι της γωνίας ύψους και της γωνίας περιστροφής Όταν όμως δεν επικαθόταν με εκκεντρότητα δηλαδή….σημείο του ηλιακού δίσκου που βρισκόταν επί της κορυφής, τότε έλεγαν ότι στοχεύει το σημείο του ιερού ή έριχνε το ιερό του βέλος. Φυσικά τα αποτελέσματα των κωδικών διέφεραν από τόπο σε τόπο και τούτο διότι κάθε τοποθεσία είχε άλλη ιερή κορυφή.


Ο κώδικας (ως αστρονομικός τύπος) εμπεριέχει το βόρειο και ανατολικό (Γκρίνουιτς) πλάτος της κορυφής σε ακτίνια και ως εκ τούτου διαθέτει και μια μοναδικότητα. Η μοναδικότητα αυτή την οποία εμπεριέχει δίνει και διαφορετικά φυσικά αποτελέσματα από κορυφή σε κορυφή.



Για να γίνει η αναγνώριση ενός τόπου και να δεχθεί τον κωδικό επιβαλλόταν να υπάρχει πλησίον του τοπωνυμίου στοχαστικό σημείο εμπνεύσεως….το οποίο εκπέμπει τον χρησμό επί του πρωταρχικού ιερού τοπωνυμίου, οπότε έτσι το ιερό του τοπωνυμίου γίνεται δέκτης του ουρανίου σώματος του Ήλιου, της Σελήνης ή των άστρων.


Έτσι κατά την Φιλοσοφία αυτή το αιχμηρό γεωμετρικό σχήμα, το οποίο έδινε χρησμό ορατότητας, δηλαδή….σημείο από το οποίο ορά το ουράνιο σώμα, καλούνταν απλά όρος. Το σημείο αυτό, το αιχμηρό του όρους, θεωρούνταν ως σημείο εις το οποίο επικάθονταν ή εφάπτονταν η κόρη….ήτοι το καρδιακό σημείο του οφθαλμού της θεότητας και καλούνταν εκ του φαινόμενου αυτού….σημείο αφής της κόρης και κατ’ επέκταση….κορυφή. Η κάθε κορυφή ήταν και είναι το σημείο αποστολής ουρανίου μηνύματος επί της υπαρχούσηςς κώμης.



Γι’ αυτό επάνω εις την κορυφή δεν επιτρεπόταν η δημιουργία ιερού (εννοώ οικοδόμημα-χτίσμα) αλλά μόνον ιερό με λατρευτική έννοια και μόνον, διότι απλά με την οικοδομική έννοια αλλοιωνόταν το σχήμα το οποίο εμπόδιζε την αφή της κόρης του οφθαλμού και κατ’ επέκταση την ιερότητα. του. Δεν είναι τυχαίο…..λοιπόν που οι αντιγραφείς Χριστιανοί…..τελικά άρχιζαν και έκτιζαν εκκλησίες εις τις κορυφές των βουνών και των λόφων…για τον προφήτη Ηλία….κάτι που βλέπουμε και εις τις απεικονίσεις των εικόνων…να ευρίσκεται εις το άρμα ο Πρ. Ηλίας….αλόγων και να οδεύει…..εις τον ουρανό…εις τον Ήλιο.


Έτσι λοιπόν….ΑΔΕΛΦΙΑ…ο ιερός τούτος τόπος ονομάζεται….Κράτος, ο οποίος δημιουργεί το φαινόμενο της προσωπικότητας του Ήλιου, υπό την ονομασία «Έλ» αλλά και του υποκειμένου της ιερής πέτρας, υπό την έννοια της γεωλογικής μορφής της ονομαζόμενης «Λα».




Γι’ αυτό και η περιοχή του Κράτους ή το Κράτος ονομάζεται Έλλα ή ΕΛΛΑΣ από το Έλ+Λας=Ελλάς. Τα δύο αυτά υποκείμενα έχουν άμεσο σκοπό προσδιορίσεως ιερού σημείου επί της γης, την ονομαζόμενη «Δα» και στη συνέχεια το Δα έγινε Γα….που είναι και η μικρότερη λεξαριθμικά λέξη του Ελληνικού μας Αλφαβήτου ήτοι: ΓΑ=Γ+Α=3+1=4…όπου και τα 4 στοιχεία της Γαίας που μας τα συμβολίζει η τρίαινα του Ποσειδώνα….



(ΓΗ+ΑΗΡ+ΥΔΩΡ+ΠΥΡ).
Έτσι .οι 3 αυτές συνθέσεις του: ΗΛΙΟΥ, της ΠΕΤΡΑΣ και της ΓΗΣ, συνθέτουν το Φιλοσοφικό τοπωνύμιο, αλλά και το ευρύτερο στην εννοιολογία Κράτος, το ονομαζόμενο……ΕΛΛΑΔΑ. Δηλαδή…ΕΛΛΑΔΑ είναι τμήμα της γης, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «Έλ», διότι προσφέρει με τη γεωλογική της μορφή κορυφές «Λα», ήτοι κορυφές για τον προσδιορισμό του σημείου της γης (Δα).



Η ετυμολογική και φιλοσοφική έννοια της λέξης ΕΛΛΑΣ….είναι τοποθεσία με συμπύκνωση πετροειδών βουνών. Αυτά λοιπόν τα πετροειδή βουνά εις τις κορυφές των......δημιουργούν ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ.
Πυραμίδα (ΠΥΡ-ΑΜΙΣ) καλείται τμήμα σκιάς το οποίο προέρχεται από το αιχμηρό βουνό ή αιχμηρό γεωμετρικό σχήμα, όταν βέβαια την σκιά δημιουργεί ο Ήλιος.
Ετυμολογικά η ΠΥΡΑΜΙΣ είναι : πυρά+οράω-ορώ δηλαδή....ορώ το φλεγόμενο σώμα του Ήλιου.


Συνεχίζεται…

Απόσπασμα από το ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ…..ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. diogeneis

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή