Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μύλος με καταγγελία στελέχους του Λιμενικού για διαταγή υποχώρησης περιπολικών από βραχονησίδα στο Αιγαίο

Μύλος με καταγγελία στελέχους του Λιμενικού για διαταγή υποχώρησης περιπολικών από βραχονησίδα στο Αιγαίο


Προβληματισμό αλλά και την εντονότατη αντίδραση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Λιμενικών Θράκης, Σάκη Ζησίδη, ότι σκάφη του Λιμενικού έλαβαν «άνωθεν εντολές» να αποχωρήσουν από την περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, και «να μη ενοχλούν» τουρκικά σκάφη.

Το καταγγελόμενο περιστατικό σημειώθηκε ενώ τα περιπολικά του Λιμενικού είχαν προσεγγίσει στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπίσουν παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά, τα οποία σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, συνοδεύονταν από τουρκική ακταιωρό.

Η καταγγελία ωστόσο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Αρχηγείου του Λ.Σ., το οποίο σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «αβάσιμους, ανυπόστατους και ψευδείς» του ισχυρισμούς του στελέχους του στη Θράκη.

«Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι ισχυρισμοί του στελέχους του Λιμενικού Σώματος προκάλεσαν την ενόχληση και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Απο την πλευρά του, ο αρχηγός του Λ.Σ., Δημήτρης Μπαντιάς, διέταξε άμεσα τη διάθεση του εν λόγω στελέχους στην υπηρεσία του, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.




ΠΗΓΗ

Ζουράφα το ανατολικότερο σύνορο του Β.Α. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου