Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Φωτογραφική μπάλα που την πετάς και φωτογραφίζεις σε 360 μοίρες!




Η εξέλιξη είναι ραγδαία στην τεχνολογία και αυτή τη φορά μας εκπλήσσει με τη νέα πρωτότυπη, ελαφριά φωτογραφική μπάλα που διαθέτει 36 κάμερες!



Ο δημιουργός της Panoramic Ball Cam κατάφερε και εξέλιξε πολύ, την περίεργη μπάλα τόσο ώστε να ζητήσει χρηματοδότηση από το κοινό μέσα από την πλατφόρμα Indiegogo. Βέβαια το ποσό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο $900.000 για να ξεκινήσει η παραγωγή και όσοι στηρίξουν την προσπάθεια θα έχουν έκπτωση $100 στην τιμή





Η μπάλα Panono φωτογραφίζει σε 360 μοίρες και διαθέτει 36 κάμερες , ενώ είναι πολύ ελαφριά σε σχέση με τις δυνατότητες της, μόλις 300 γραμμάρια και διάμετρο 11 εκατοστά.


Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πάρα πολύ απλός, απλά το πετάς στον αέρα, αλλά δεν πρέπει να κάνεις γρήγορες περιστροφές και όταν φτάσει στο υψηλότερο σημείο, τότε κάνει λήψη από τις 36 διαφορετικές κάμερες. Ένας αλγόριθμος ενώνει όλες τις φωτογραφίες σε μία με ανάλυση 72MP.


Την τελική φωτογραφία μπορείς να την στείλει κάποιος με Bluetooth σε συσκευές Android, iOS και υπολογιστές και το αποτέλεσμα είναι πολύ καθαρό και με αρκετό βάθος όπως δείχνουν τα επίσημα δείγματα.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου