Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Όταν το αγέννητο δίδυμο σου είναι η μητέρα των παιδιών σου

 







Μια εκπληκτική περίπτωση από τα αρχεία παρέχει μια ματιά στους συναρπαστικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει το ανθρώπινο σώμα.


Πώς θα σας φαινόταν αν μείνατε έγκυος φυσικά, κρατούσατε το μωρό σας για εννέα μήνες και στη συνέχεια γεννούσατε το παιδί σας, για να σας πουν ότι δεν είστε η βιολογική του μητέρα;

Επιπλέον, κινδύνευε να χάσει την επιμέλεια των τριών παιδιών της και αντιμετώπισε κατηγορίες για απάτη κοινωνικής πρόνοιας επειδή ισχυρίστηκε ότι ήταν η μητέρα  τους.

Αυτό ακριβώς συνέβη στην Αμερικανίδα Lydia Fairchild όταν η έγκυος μητέρα δύο παιδιών ζήτησε οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση μετά την κατάρρευση της σχέσης της με τον πατέρα των παιδιών της.



Λύθηκε το μυστήριο του DNA... Η Λίντια Φέρτσιλντ και τα παιδιά της (έχει άλλο ένα μωρό από τότε που έμαθε για τη σπάνια πάθησή της).

Ως μέρος μιας διαδικασίας ρουτίνας, τόσο η Fairchild, 26, όσο και ο πρώην σύντροφός της, Jamie Townsend, έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ DNA για να αποδείξουν ότι ήταν γονείς των παιδιών τους προτού τους παρασχεθεί κρατική βοήθεια.

Όμως τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου του μαιευτήρα που γέννησε τα μωρά του ζευγαριού, όταν αποκάλυψαν ότι τα παιδιά δεν είχαν σύνδεση DNA με την Fairchild.

«Ήξερα ότι τα κουβαλούσα και ήξερα ότι τα γέννησα. Δεν είχα καμία αμφιβολία», είπε η Fairchild στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC για την ημέρα που η ζωή της ανατράπηκε τον Δεκέμβριο του 2002.

Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο Τάουνσεντ ήταν ο πατέρας των παιδιών και η Φέρτσιλντ κλήθηκε αμέσως στα Γραφεία του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπου το προσωπικό προειδοποίησε ότι τα παιδιά της θα μπορούσαν να της αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

«Όταν κάθισα, ήρθαν και έκλεισαν την πόρτα και μόλις… άρχισαν να με παρενοχλούν με ερωτήσεις όπως, «Ποια είσαι;» είπε η γυναίκα της Ουάσινγκτον.

Για να αποκλειστούν σφάλματα στο τεστ DNA, παραγγέλθηκε μια δεύτερη εξέταση σε διαφορετικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια: ο Τάουνσεντ ήταν ο πατέρας, αλλά η Φέρτσιλντ δεν είχε καμία βιολογική σχέση με τα παιδιά του.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας εφιάλτης 16 μηνών που τελείωσε μόνο όταν οι δικηγόροι της Fairchild έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη: Η μητέρα ήταν ένας από τους περίπου 30 ανθρώπους παγκοσμίως που είχαν ανακαλυφθεί ότι είχαν χιμαιρισμό, μια κατάσταση στην οποία ένα άτομο φέρει δύο ξεχωριστά και ξεχωριστά σκέλη. του DNA.

Πριν από αυτή την ανακάλυψη, τα πράγματα δεν έμοιαζαν ζοφερά για τη Φέρτσιλντ και την οικογένειά της όταν οι αξιωματούχοι κατέθεσαν δικαστική προσφυγή για να αφαιρέσουν τα παιδιά της από τη φροντίδα της.

Το κράτος είχε ακόμη και δικαστικό λειτουργό στην αίθουσα τοκετού όταν γέννησε το τρίτο μωρό της, ώστε να γίνει τεστ DNA αμέσως μόλις γεννηθεί το παιδί. Αποκάλυψε και πάλι ότι το μωρό δεν είχε σύνδεση DNA με τη μητέρα του και ότι ο Fairchild ήταν ύποπτος ότι ενεργούσε ως υποκατάστατο για την πληρωμή.

«Καθόμουν για δείπνο με τα παιδιά μου και έβαζα τα κλάματα. Απλώς με κοίταξαν σαν, "Τι συμβαίνει, μαμά;" Ήρθαν να με αγκαλιάσουν και δεν μπορούσα να τους το εξηγήσω γιατί δεν καταλάβαινα», είπε η Fairchild.

Ευτυχώς για την μαχόμενη μητέρα, είχε δίπλα της έναν επιμελή δικηγόρο. Αρχικά είχε αμφισβητήσει την ιστορία της, αλλά τελικά αποφάσισε να αναλάβει την υπόθεση αφού είδε πόσο ανένδοτη ήταν η Fairchild ότι τα παιδιά ήταν δικά της.

Κατά την έρευνα, αυτός ο δικηγόρος, ο Άλαν Τίντελ, συνάντησε την περίπτωση μιας γυναίκας από τη Βοστώνη, της Κάρεν Κίγκαν, η οποία χρειαζόταν μεταμόσχευση νεφρού. Η οικογένεια του Keegan είχε υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος για να διαπιστώσει εάν ταιριάζουν με τη δωρεά ενός νεφρού, αλλά τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η Keegan δεν μοιραζόταν δεσμούς DNA με δύο από τα τρία παιδιά της.

Οι γιατροί είχαν πάρει δείγματα DNA από ολόκληρο το σώμα της Keegan, ελπίζοντας να βρουν στοιχεία για κάποιο DNA που μοιράστηκε με τα παιδιά της. Ήταν ανεπιτυχείς μέχρι που ο Keegan τους είπε ότι είχε αφαιρέσει ένα οζίδιο του θυρεοειδούς χρόνια νωρίτερα. Ένα δείγμα από αυτόν τον ιστό του θυρεοειδούς, που αποθηκεύτηκε σε ένα κοντινό εργαστήριο, αποδείχθηκε ότι ήταν το κλειδί για την επίλυση του ιατρικού μυστηρίου της Keegan, καθώς το DNA που περιέχεται στο δείγμα βρέθηκε ότι είχε συνδέσμους με το DNA των παιδιών της.

«Στο αίμα (της Keegan) ήταν ένα άτομο, αλλά σε άλλους ιστούς είχε στοιχεία ότι ήταν σύντηξη δύο ατόμων», είπε στο ABC η παθολόγος της Βοστώνης Δρ. Lynne Uhl.

Εκείνη την εποχή, η Keegan ήταν μία από τις 30 τεκμηριωμένες περιπτώσεις χιμαιρισμού παγκοσμίως.

Η χίμαιρα είναι ένας οργανισμός με τουλάχιστον με δύο γενετικά διακριτούς τύπους κυττάρων. Εμφανίζεται όταν κάποιος αρχικά επρόκειτο να γεννηθεί δίδυμος, αλλά στη μήτρα της μητέρας του δύο γονιμοποιημένα ωάρια συντήκονται, μετατρέποντας σε ένα έμβρυο που φέρει δύο σαφώς ξεχωριστούς κλώνους DNA.

Στις χίμαιρες, το δίδυμό του ζει μικροσκοπικά κάπου μέσα στο σώμα ως DNA. Είναι ουσιαστικά τα δικά σας δίδυμα, όλα σε ένα σώμα.

Αφού διάβασαν για την υπόθεση της Keegan, οι δικηγόροι της Fairchild ξεκίνησαν να διερευνήσουν εάν ο χιμαιρισμός θα μπορούσε να δώσει την απάντηση στο γιατί η πελάτης τους και τα παιδιά της δεν μοιράζονταν γενετικό υλικό. Ετσι ήταν.

Πρώτα δοκίμασαν γενετικό υλικό από τη μητέρα της Fairchild, αποδεικνύοντας μια σχέση μεταξύ των παιδιών και της γιαγιάς τους. Αργότερα, ένα επίχρισμα του τραχήλου της μήτρας στη Fairchild έδειξε κύτταρα DNA που ταίριαζαν και στα τρία παιδιά της.

Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι η Fairchild ήταν στην πραγματικότητα μια χίμαιρα και ότι το "αόρατο δίδυμο" της ζούσε μόνο στις ωοθήκες της. Η δίδυμη του, που δεν έζησε ποτέ, ήταν η βιολογική μητέρα των παιδιών του.

Χάρη σε αυτά τα νέα στοιχεία, η υπόθεση εναντίον της Fairchild απορρίφθηκε και τελικά μπόρεσε να συνεχίσει μια κανονική ζωή με τα παιδιά της.

«Μάλλον δεν θα είχα τα παιδιά μου σήμερα αν (οι δικηγόροι μου) δεν μάθαιναν για την κατάσταση (του Keegan). «Δεν θα είχαν καν συνειδητοποιήσει ότι θα με θεωρούσαν όνειρο», είπε η Fairchild.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου