Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η Ουγγαρία και η Ιταλία ψηφίζουν νόμους που απαγορεύουν την ατζέντα του WEF για την κατανάλωση εντόμων!!!









Η Ουγγαρία και η Ιταλία ψηφίζουν νόμους που απαγορεύουν την ατζέντα του WEF για την κατανάλωση εντόμων καθώς οι πολίτες σε όλο τον κόσμο ξεσηκώνονται και απορρίπτουν τα σχέδια των παγκοσμιοποιητικών ελίτ για την ανθρωπότητα.


Η Ουγγαρία έχει αποκαλύψει αυστηρούς κανόνες κατά της παράνομης εντομοποίησης τροφίμων . Ο Υπουργός Γεωργίας István Nagy ανακοίνωσε ότι πλέον απαιτούν τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων να φέρουν την ετικέτα «Προειδοποίηση! Τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων» και πρέπει να εμφανίζονται χωριστά από άλλα προϊόντα.
Το Rairfoundation.com αναφέρει: Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τους Ούγγρους καταναλωτές από τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη εντόμων που έχουν εγκριθεί από τις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέσω αυστηρών κανόνων επισήμανσης προϊόντων και διαχωρισμού.

Η Ουγγαρία ήταν το μόνο κράτος μέλος που δεν υποστήριξε την πρόθεση της ΕΕ να επιτρέψει την εμπορία εντόμων ως τροφίμων και συστατικών τροφίμων στην ΕΕ.


Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διακινδυνεύει τις γαστρονομικές παραδόσεις και τις διατροφικές μας συνήθειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Γεωργίας τροποποίησε τον κανονισμό για την επισήμανση των τροφίμων για να παρέχει ακριβείς πληροφορίες στους καταναλωτές.

Τα προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων θα διακρίνονται σαφώς και θα διαχωρίζονται στα ράφια των καταστημάτων. Οι συσκευασίες και οι ετικέτες που δεν συμμορφώνονται μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για τρεις μήνες και τα προϊόντα με τέτοιες συσκευασίες ή ετικέτες μπορούν να παραμείνουν στην αγορά για τρεις μήνες το πολύ. Ο István Nagy επεσήμανε επίσης ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τον τροποποιημένο κανονισμό για 90 ημέρες.

Επισήμανε ότι οι αντιπροσωπευτικές έρευνες από το Εθνικό Γραφείο Ασφάλειας Τροφικής Αλυσίδας δείχνουν ξεκάθαρα ότι από το 2016, το ποσοστό των ανθρώπων στην Ουγγαρία που δεν θα τρώνε έντομα έχει αυξηθεί κατά 2,4%.

Όσοι προτιμούν να αγοράζουν τρόφιμα ουγγρικής προέλευσης δεν θέλουν να τρώνε έντομα. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι Ούγγροι αγρότες παρέχουν πάντα στον ουγγρικό πληθυσμό τρόφιμα υψηλής ποιότητας, φρέσκα και καλής ποιότητας τρόφιμα, επομένως δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ούτε την έλλειψη τροφίμων ούτε την έλλειψη πρωτεϊνών.


Είπε επίσης ότι ο κανονισμός δεν επηρεάζει τα πρόσθετα που προέρχονται από έντομα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από τη βιομηχανία τροφίμων, αλλά ισχύουν για τα έντομα ως συστατικά.
Η Ιταλία απαγορεύει το αλεύρι από έντομα από τα ζυμαρικά της

Η Ιταλία απαγόρευσε το αλεύρι από έντομα από τα ζυμαρικά της, αναφέρουν οι Times. «Η αυξανόμενη χρήση στο μαγείρεμα αλευριού που παρασκευάζεται από γρύλους, ακρίδες και προνύμφες εντόμων έχει συναντήσει σφοδρή αντίδραση στην Ιταλία, όπου η κυβέρνηση πρόκειται να απαγορεύσει τη χρήση του σε πίτσα και ζυμαρικά και να το διαχωρίσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ».

Σε ένδειξη φόβου ότι τα έντομα μπορεί να συνδέονται με την ιταλική κουζίνα, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης κάλεσαν συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη για να ανακοινώσουν τέσσερα διατάγματα με στόχο την καταστολή. «Βασικά, αυτά τα αλεύρια δεν συγχέονται με τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Ιταλία», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Francesco Lollobrigida.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο RAIR Foundation USA, οι μη εκλεγμένοι αυτοχρισμένοι παγκοσμιοποιητές αγωνίστηκαν για χρόνια για να τρώνε οι δυτικοί κοριούς. Ελπίζουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες με περιβαλλοντικές και διατροφικές αφηγήσεις προκειμένου να ελέγχουν τις διατροφικές τους επιλογές.

Γεμάτο με βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, το αλεύρι που παρασκευάζεται από γρύλους θεωρείται όλο και περισσότερο ως ένας οικολογικός τρόπος απόκτησης θρεπτικών συστατικών και η αγορά προβλέπεται να φτάσει τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2029». Η ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει τρόφιμα που παρασκευάζονται από γρύλους, ακρίδες και την προνύμφη του σκαθαριού. Τον Ιανουάριο, οι προνύμφες αλευροφόρων προστέθηκαν στη λίστα».

Ωστόσο, και τα τέσσερα έντομα αναφέρονται στα ιταλικά διατάγματα, τα οποία απαιτούν κάθε προϊόν που τα περιέχει να επισημαίνεται με μεγάλα γράμματα και να εμφανίζεται χωριστά από άλλα τρόφιμα.

«Όποιος θέλει να φάει αυτά τα προϊόντα μπορεί, αλλά όσοι δεν το θέλουν, και φαντάζομαι ότι θα είναι οι περισσότεροι Ιταλοί, θα μπορούν να επιλέξουν», είπε ο Lollobrigida.

Ο Orazio Schillaci, υπουργός Υγείας, είπε ότι η νομοθεσία θα απαγορεύσει επίσης τη χρήση αλεύρων από έντομα σε «τυπικά» ιταλικά προϊόντα όπως η πίτσα και τα ζυμαρικά. Σε μια περαιτέρω προσπάθεια να προωθήσει το ιταλικό φαγητό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προτείνει την ένταξη της ιταλικής κουζίνας στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

ΠΗΓΗ:
lumi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου