Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η ανακαλύψη μιας ,χαμένης αρχαίας ηπείρου στον Ινδικό Ωκεανό


Στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού, επιστήμονες εντόπισαν κομμάτια μίας αρχαίας ηπείρου. την ονόμασαν «Μαυρικία» γιατί εντοπίστηκε κάτω από το νησί του Μαυρικίου στον Ινδικό Ωκεανό.








 Ο φλοιός της είναι απομεινάρι από τη Γκοντβάνα, μία υπερ – Ήπειρο που υπήρξε πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια.

 
Gond Wana ήταν μια υπερ-ήπειρο που υπήρχε άνω των 200 εκατομμύρια χρόνια πριν και περιέχει πετρώματα τόσο παλιά 3,6 δισεκατομμυρίων ετών, πριν διαιρεθεί σε αυτό είναι τώρα οι ήπειροι της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής, Ανταρκτική, την Ινδία και την Αυστραλία. (Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο του Witwatersrand)









Αν οι ερευνητές στόχος είναι σωστό, Mauritia μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι το μόνο αρχαίο ηπειρωτικό κομμάτι που κρύβονται βαθιά κάτω από τη θάλασσα. 

Oxford: Ο γεωλόγος Conall Mac Niocaill δήλωσε στο περιοδικό ότι υπάρχουν και άλλα διάφορα μέρη στη γη που το βαρυτικό τους πεδίο θα μπορούσε να υποδηλώνει την παρουσία βυθισμένου ηπειρωτικού φλοιού.
  


Yves Herbo: Σύμφωνα με τους ερευνητές, ως εκ τούτου, αυτά τα ανόργανα στοιχεία δείχνουν μια σχετικά μεγάλη μάζα του ξηρού εδάφους που υπήρχε μεταξύ της Ινδίας και της Μαδαγασκάρης, για μεγάλο χρονικό διάστημα (η αρχαία ήπειρο Γκοντβάνα και Rodinia είναι εισηγμένες), και ότι αυτό το κομματη γης έμεινε βυθισμένο με την πάροδο του χρόνου,  καλύπτοταν από την τεκτονική δράση και τη συνεχή δημιουργία του πυθμένα του ωκεανού. 

Αυτή είναι η διαδικασία που άρχισε με τη διχοτόμηση της Ινδίας και της Μαδαγασκάρης,. 
Ο Τιμ Wogan εξηγεί ότι η βαρυτική ανωμαλία γύρω από τον Μαυρίκιο, Μαλδίβες και Sychelles θα μπορούσε να δείξει μια ανώμαλία στο πάχος του φλοιού. 
Ο γαλλος Jerome Dyment , ένας εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Globe Φυσικής του Παρισιού, είπε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος και ότι τα ίχνη  αρχαίων ζιργκόν στις παραλίες του Μαυρίκιου μπορεί να προέρχονται από αδρανή υλικά από τα πλοία ή σύγχρονα κτίρια. 
Ο γεωλόγος της Οξφόρδης Conall Mac Niocaill επιμένει στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά άλλα μέρη στη Γη όπου η βαρυτική ανωμαλία μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία βυθισμένου ηπειρωτικού φλοιού ...
   

Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι μόνο η πρώτη απόδειξη για την ύπαρξη  Γης από την 
Λεμουρία.

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου