Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ASSASSIN'S CREED Άλλη μία αφυπνιστική ταινία που θα μείνει στα αζήτητα..

Ήταν η πρώτη προσπάθεια να περάσει στην μεγάλη οθόνη το γνωστό Video Game με τους τόσους fans. 
Άκρως επιτυχημένη κατά εμάς, καταιγιστική πλοκή και δράση με βαθύτερα μηνύματα και αλήθειες. 

Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.


Οι χαμηλές κριτικές και οι ανύπαρκτες πληροφορίες ουσίας για την ταινία παραλίγο θα μας έκαναν να την αφήσουμε κατεβάζοντας τη κάποια στιγμή καμιά ανιαρή Κυριακή που δεν έχουμε τι να δούμε. 


Μακράν η καλύτερη ταινία για φέτος δείχνει πόσο λίγοι είναι οι κριτικοί μας, λίγοι σε φαντασία, λίγοι σε γνώση, σε εναλλακτική γνώση και πόσο ακόμα κοιμισμένη είναι η μάζα της νεολαίας αν κρίνουμε από τα λιγοστά και αρνητικά σχόλια. 


Κρατάμε βέβαια και την περίπτωση να θάφτηκε συστηματικά εντός, δεν τσεκάραμε και εκτός συνόρων μιας και τα αφυπνιστικά μηνύματα ήταν πολλά και ξεκάθαρα.
Το σενάριο ήταν για λίγους!! Ακολουθεί τα χνάρια του ''The Matrix''

Θα σας θέσουμε ένα βαθύτερο νόημα και προλαβαίνετε ακόμη να την δείτε μιας και παίζεται σε κάποιους κινηματογράφους. 

''Οι σύγχρονοι δυνάστες ''ελίτ'' συνεχιστές του τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών θέλουν να εξουσιάζουν τον κόσμο, Καλά μέχρι εδώ; Μήπως δεν ισχύει; (παραπομπή)

Οι τύποι αυτοί λοιπόν που τους παρομοιάζει ανοιχτά με τους σύγχρονους Illuminati έφτιαξαν μια συσκευή τύπου Matrix και έθεσαν σε εφαρμογή ένα ''παράξενο πείραμα''.
(εκεί καρφωνόταν στο κρανίο αν θυμάστε και έτσι έμπαιναν στον παράλληλο κόσμο του matrix, εδώ μπαίνει στον νωτιαίο μυελό αλλά θα μπορούσε να είναι και μια απλή απλή ύπνωση, δεν χρειάζονται συσκευές για να πάρεις πληροφορίες από προηγούμενες ζωές). 

Με αυτή την συσκευή οι σύγχρονοι Ναΐτες Ιππότες ψάχνουν να βρουν τα ίχνη του μήλου του Αδάμ, ενώ η μυστική αδελφότητα των σύγχρονων Ασασίνων προσπαθεί να τους εμποδίσει πάση θυσία,

(σε αντίθεση με τους Ναΐτες δεν έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει ακόμη και πως από Ισλαμική δολοφονική οργάνωση μετατρέπεται σε προστάτες της ανθρωπότητας, αλλά μπορεί να παραλληλίζει άλλη μυστική οργάνωση που αντιτίθεται στους απόγονους των Ναϊτών) 

προκαλούν αναγκαστικές αναδρομές σε προηγούμενη ζωή του πρωταγωνιστή 
(όχι σε πρόγονο όπως λέει)
πηγαίνουν στην Ισπανική Ιερά Εξέταση για να πάρουν το ιερό μήλο που έφαγε η Εύα και της έδωσε την ελεύθερη βούληση. Η ελεύθερη βούληση της επιλογής. 


Όποιος το έχει στην κατοχή του μπορεί να εξουσιάσει την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων άρα και να χριστεί άρχων της ανθρωπότητας!!! Μήπως και τώρα ο σκοπός τους δεν είναι αυτός;;

Έχει γρήγορες εναλλαγές στο τώρα και πίσω και κάπου χάνεις την συνέχεια αλλά αυτό δεν είναι το νόημα της ταινίας, όποιος εστιάστηκε στην συνέχεια σεναρίου χάθηκε. 
 Σημαντικό στοιχείο η αφύπνιση και η ενθύμηση μετά τις απανωτές αναδρομές έρχεται το ξύπνημα της ψυχής. Άρχισαν να ξυπνούν μνήμες (όπως φόρτιζε τις γνώσεις στο matrix), αναγνωρίζει τους αδερφούς συναγωνιστές, του έρχονται γνώσεις πολεμικών τεχνών, ξιφομαχίας, τοξοβολίας και ακροβατικές τεχνικές και ενθυμείται την θεϊκή αποστολή να προστατέψει το ιερό μήλο ακόμη και με την ζωή του..

Η συνέχεια στις αίθουσες..



Καληνύχτα στους κριτές!!!! 
Άκρως αφυπνιστική ταινία εξ ου και ο χαμηλός βαθμός τους!! 

Στο Αθηνόραμα τα αρνητικά σχόλια στην πρώτη σελίδα και το δικό μας μαζί με δυο τρία θετικά βγαίνουν αν ζητήσεις περισσότερα σχόλια..

Παραλίγο να ξεχάσουμε την παραπομπή!!! 

Ποιοι ήταν οι Ναΐτες Ιππότες και πως μετατράπηκαν από Φτωχοί Στρατιώτες του Χριστού σε πολυεθνική μυστική σέχτα που ελέγχει πια το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα;; 
Ποιο είναι το ''μυστικό'' που τους έχει δώσει τέτοια εξουσία; Το ιερό δισκοπότηρο, ή κάποιο ανώτερο μυστικό που θα διέλυε τα θεμέλια της Εκκλησίας όπως αφήνει να εννοηθεί ο Νταν Μπράουν στον «Κώδικας Ντα Βίντσι»;

Αναλυτικότατο το άρθρο εδώ: 
Για να μην πιάσουμε την λατρεία στον μυθικό Κθούλου κ.τ.λ.Οι Δύο Φατρίες που κυβερνούν τον πλανήτη εδώ:
Για τους Assassins εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου