Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ο μυστηριώδης άνθρωπος του Marree Outback της Αυστραλία ή Δίας (ή ο Απόλλων);;; Το μεγαλύτερο ιερογλυφικό στον κόσμο.












Χαραγμένα στην στέγνη άμμο στην έρημο Outback της νότιας Αυστραλίας βρίσκεται το μεγαλύτερο γεογλυπτό στον κόσμο γνωστό ώς άνδρας του Marree.τα τέσσερα χιλιόμετρα ύψος και  εικοσιοκτώ χιλιόμετρα μήκος, , καθιστά σαφές το σχήμα του ντόπιου άνδρα, πιθανότατα ένας κυνηγού οπλισμένου με ένα ραβδί έτοιμο για ρίψη.




Έγινε γνωστό το 1998 α΄πο τον κ Ράιτ υπεύθυνο τουρισμού από μία πτήση περιοδείας της Τρέβορ Ράιτ που πέρασε πάνω από το σημείο,και το ανέφερε γυρνώντας πίσω στην πόλη, η οποία ήταν στο έλεος της κινεζικής επιδημίας .


 


Από τότε, οι φυσικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει την φθορά στο 35 εκατοστών βαθύ σκαλιστό περίγραμμα με αποτέλεσμα να διαβρωθεί το σχήμα και να ξεθωριάσει.

Αν και οι ντόπιοι αγωνίζονται να διατηρηθεί ο Marree άνθρωπος αυτές τις μέρες μόνο μερικά ελάχιστα χαρακτηριστικά του απομένουν.
  


Η Phil Turner σε μία τοπική ραδιοφωνική εκστρατεία για τη διατήρηση του Marree άνθρωπο, λέει στο news.com.au.:

«Υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες γι 'αυτό το ιερογλυφικό που σου παίρνουν το μυαλό για το μέγεθος, το σχήμα του, για το σημείο το οποίο βρίσκεται το πώς έγινε αυτό. 

Πάνω από όλες τις θεωρίες δεν παύει να είναι ένα απόλυτα τιτάνιο έργο, μια μεγάλη προσπάθεια που παρήγαγε ένα εξαιρετικό έργο τέχνης.

"Το πιο απίστευτο πράγμα είναι, ότι δεν ξέρουμε ποιος το έκανε."

Ως προς το μέγεθος, το γεογλυφικό της Νότιας Αυστραλίας επισκιάζεται τις Γραμμές Νάζκα του Περού είναι το μεγαλύτερο ιερογλυφικό 
και  έργο τέχνης στον κόσμο πάνω από 115 πόδια ευρύ και ένα πόδι βαθύ είναι εύκολα ορατό από το διάστημα. 

  



Ας δούμε τις θεωρίες που υπάρχουν για το ποιος μπορεί να το έφτιαξε:

--- Η μία θεωρεία είναι ότι είναι έργο εξωγήινων ανάλογο με τα ιερογλυφικά της Αγγλίας και τις γραμμές της Νάζκας.

 Είχε αναφερθεί ότι  θέλησαν να δημιουργήσουν ένα γλυπτό που θα μπορούσαν να το δουν από το διάστημα. 




-----Η δεύτερη θεωρεία ειναι οτι μια διαφημιστική εταιρεία της Αδελαΐδας όπως είχε αναφερθεί: ο καλλιτέχνης Bardius Goldberg
 ίδιος είχε πει στους φίλους του πως του είχαν καταβληθεί 10.000$  για να δημιουργήσει το σχέδιο γίγαντα άνθρωπο. 

Η αλήθεια είναι ότι ππριν αρχίσει το ξεθώριασμα, ήταν ένα αστέρι προσέλκυσης περιηγήσεων ναυλωμένων πτήσεων γύρω από την περιοχή. 
"Αυτό θα μπορούσε με δυο τρόπους να επιβεβαιωθεί πρώτον από τον ίδιο τον Goldberg που συμμετείχε, αλλά δυστυχώς απεβίωσε το 2002,και ο δεύτερος η επιστημονική χρονολόγηση. "λέει ο κ.Turner .

"Πολλοί άνθρωποι έχουν συμμετάσχει, και έχουν ασχοληθεί, αλλά τό, τι συνέβη εδώ  όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ξεκαθαρίσει παραμένει ένα μυστήριο.Και τώρα οι άνθρωποι λένε« θέλουμε πραγματικά να ξέρουμε ποιος το έκανε; » γιατί αυτό είναι το μυστήριο. "



Φυσικά, δεν υπάρχει μια σταθερή απάντηση σε αυτό, είτε, αλλά αυτό είναι σίγουρα υπηρετήσει το σκοπό της, όλα αυτά τα χρόνια.



Ντόπιοι ιδιοκτήτες  της περιοχής, οι ιθαγενεις Arabana, ανέλαβαν την ιδιοκτησία του 
ιερογλυφικού με τον όρο «Marree Man για χρήση σε αναμνηστικά, αν και το σήμα κατατεθέν δόθηκε νωρίτερα φέτος αναφέρει το διαφημιστή.



Αν και οι τοπικές τουριστικές αρχές δεν έχουν καμία όρεξη για το σχήμα, τοπικοί φορείς πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ισχυρή βιώσιμη έλξη προς το Outback περιοχή.

Ο G. Turner λέει ο καθένας που έρχεται στην παμπ του ρωτά, «πού είναι ο Marree άνθρωπος;».



-------
Η τρίτη θεωρεία είναι ότι ήταν ένα δώρο από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μετά από το χρόνο τους στο Κοινό Πλαίσιο Άμυνας Nurrungar που μοιράζονταν με τις Ενόπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας στη Woomera από το 1969 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Περισσότερες πληροφορίες προέκυψαν το 1999, όταν μια πλάκα ανακαλύφθηκε, χάρη σε ένα ανώνυμο φαξ, κοντά στο κεφάλι του ανθρώπου Marree. Η πινακίδα διαθέτει μια αμερικανική σημαία, τους Ολυμπιακούς δακτυλίους και ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο για το κυνήγι των αυτοχθόνων αλλά δεν προσφέρουν κάποια  αδιάσειστα στοιχεία που να δείχνουν προς ένα δημιουργό.Αυτη η θεωρεία καταρρίπτεται διότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ το αρνείται.

-------
Η τεταρτη θεωρεια:
   


Ο Δίας (ή ο Απόλλων) της Αυστραλίας;;;;;



ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΕΝΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΑΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΩΓΛΥΦΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕ.

ΑΛΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΩΡΙΚΗ ΜΥΤΗ (ΙΣΙΑ ΜΑΚΡΙΑ) Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΒΟΡΙΓΙΝΩΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΥΣ.

 (Οι συντεταγμένες στο Google Earth είναι οι εξής :29° 31' 55.20" S 137° 27' 57.60" E )


ΜΟΝΟ ΠΟΥ...
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΝΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΑ....
14 41 51 16 S
75 07 34 20 W
ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΚΟΝΤΙΟ...
((ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ))
29 32 04 00 S
137 28 04 00 E
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΧΛΜ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΡΕΤΕ ΑΡΓΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ


Η  
Google Maps
 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΟ 2007
ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ,
ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ
ΠΟΛΥ ΔΥΔΙΑΚΡΙΤΟ...












ΠΗΓΗ

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου