Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ανακάλυψαν το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων



Μια μεγάλη ανακάλυψη ήρθε στο φως στο Ισραήλ. Η ομάδα αρχαιολόγων που εδώ και τρία χρόνια εργάζεται στην στην ανασκαφή του Ασκελόν ανακοίνωσε ότι εντόπισε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων.


Οι αρχαιολόγοι εντοπίσαν πάνω από 145 σκελετούς, που χρονολογούνται μεταξύ του 11ου και του 8ου αιώνα π.Χ., ενώ σε ορισμένες ταφές βρέθηκαν και τα κτερίσματα που συνόδευαν τους νεκρούς.




Η ανακάλυψη του νεκροταφείου μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που αναζητούν οι αρχαιολόγοι για να λύσουν το μυστήριο των Φιλισταίων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αναλύσεις DNA προς αυτή την κατεύθυνση.
 



  



Οι Φιλισταίοι κατοικούσαν στην περιοχή της Παλαιστίνης και σύμφωνα με την άποψη κάποιων επιστημόνων και αναλυτών, ήταν απόγονοι των Αρχαίων Κρητών.


     



Η αναζήτηση του πολιτισμού των Φιλισταίων είχε ξεκινήσει πριν από 30 χρόνια, από τον Λεόν Λεβί. Οι ανασκαφές που έφεραν στο φως το νεκροταφείο ξεκίνησαν το 2013 και εντάσσονται στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας. Για τρία χρόνια κρατήθηκε μυστική.


«Έπρεπε να δαγκώνουμε τη γλώσσα μας για αρκετό καιρό» δήλωσε ο επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας, Ντάνιελ Μάστερ, εξηγώντας ότι έτσι αποφεύχθηκαν οι λεηλασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου