Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Υπό παρακολούθηση η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της ΚισάμουMε προσοχή παρακολουθούν οι σεισμολόγοι τη σεισμική δραστηριότητα στα δυτικά του Νομού Χανίων και όπως επισημαίνουν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχηματίζεται μια «φυσιολογική εικόνα».

Νέα σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της Κισάμου, σημειώθηκε στις 10.04 το πρωί χθες Τετάρτη.

Η αρχική καταγραφή έδινε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ αλλά από την ανάλυση των δεδομένων στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Χανίων, προέκυψε ότι η δόνηση είχε, τελικά, μέγεθος 3,8 Ρίχτερ.

Όπως μας είπε ο διευθυντής ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς, ο σεισμός αυτός είναι μέρος της σεισμικής ακολουθίας στον ίδιο εστιακό χώρο με τους προηγούμενους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο 24ωρο, έως χθες το απόγευμα, έχουν σημειωθεί 17 σεισμοί ενώ συνολικά ο αριθμός των σεισμών από τα ξημερώματα της Δευτέρας που καταγράφτηκε η σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ, είναι 48.

Από τα μεσάνυχτα δε, της Τετάρτης μέχρι και τις 5.3Ο σήμερα το πρωί έχουν σημειωθεί περισσότεροι από δέκα ασθενείς σεισμοί.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.

Δηλαδή έχουμε φυσιολογικές τιμές».

Επίσης, ανέφερε ότι «το ρήγμα αυτό δεν έχει ξαναδώσει σεισμούς στην περιοχή του Σφηναρίου.

Είναι καινούργια δραστηριοποίηση».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «δεν έχει τελειώσει η ακολουθία. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχηματίζεται μια φυσιολογική εικόνα. Δεν έχουμε επίσης σεισμούς σε άλλο εστιακό χώρο. Η σεισμικότητα είναι εντοπισμένη στην συγκεκριμένη περιοχή».

Στο μεταξύ, νέα σεισμική δόνηση τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην θαλάσσια περιοχή 84 χλμ δυτικά της Γαύδου, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως αναφέρει το goodnet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου