Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πρεσβεία της Βενεζουέλας για Άδωνι: Σταματήστε να μας χρησιμοποιείτε ως «αντιπαράδειγμα»-Σταματήστε τις ανακρίβειες


1
Η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη λύπη της για την επανειλημμένη χρήση του ονόματος της χώρας «από ορισμένες προσωπικότητες και πολιτικά κόμματα της Ελλάδας για λόγους εσωτερικής πολιτικής», επισημαίνοντας πως όσα αναφέρουν στις δηλώσεις τους είναι ανακρίβειες και συκοφαντίες. Μάλιστα όπως αναφέρει αυτή πρακτική «θα μπορούσε να βλάψει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών».

Υπενθυμίζεται πως «πρωταθλητής» στις αναφορές στη Βενεζουέλα το τελευταίο διάστημα είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως «αντιπαράδειγμα».

Όπως τονίζει η πρεσβεία της Βενεζουέλας «μέσω ανακριβών και άκαιρων δηλώσεων» στα μέσα ενημέρωσης έχει επιχειρηθεί να υπονομευτούν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τα επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Επανάστασης που ο Ανώτατος Κομαντάντε, Ούγκο Τσάβες ξεκίνησε και που ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο Μόρος ηγείται, είναι αμέτρητα, αναγνωρισμένα από πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς και εδώ και 15 χρόνια ωφελούν όλον τον λαό της Βενεζουέλας».


Η Πρεσβεία συνεχίζει τονίζοντας: «Περήφανα επιβεβαιώνουμε ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση μας έχει καταφέρει να διασώσει μια οικονομία που είχε εξαντληθεί από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

«Έχει ανακτήσει τον έλεγχο των φυσικών της πόρων, προκειμένου να διαθέσει τα εισοδήματα για κοινωνικές επενδύσεις. Ο αναλφαβητισμός και η πείνα έχουν εξαλειφθεί, επίτευγμα που έχει επικυρωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η ακραία φτώχεια έχει μειωθεί από το 13% το 2002 στο 5.5% το 2013, και η Βενεζουέλα είναι η λιγότερο άνιση χώρα στην περιοχή. Τέλος, η Βενεζουέλα είναι σήμερα η χώρα που έχει επικεντρωθεί όσο καμία άλλη χώρα στην μαζική κατασκευή εργατικών κατοικιών, ωφελώντας πάνω από 558.000 οικογένειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο λαός μας, μέσα από τις επανειλημμένες νίκες των κομμάτων της Επανάστασης στις εκλογικές αναμετρήσεις, αποφάσισε να προχωρήσει σταθερά προς το Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και μαζί με τις άλλες χώρες και λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχει ενισχύσει την περιφερειακή ενότητα και ολοκλήρωση», τονίζει η Πρεσβεία και καταλήγει:

«Ωστόσο, η ιστορία μας και τα δεινά του λαού μας, από την αποικιοκρατία έως και την εφαρμογή πολιτικών που αποφασίστηκαν έξω από τα σύνορά μας, μας έχουν διδάξει να σεβόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και μας αποτρέπει από το να δίνουμε μαθήματα και να κάνουμε ανόμοιες συγκρίσεις μεταξύ εθνικών παραδειγμάτων. Απευθύνουμε έκκληση στον αδερφό μας ελληνικό λαό για αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση των πραγματικοτήτων μας. Από την Βενεζουέλα, με ειλικρίνεια και φιλία απλώνουμε το χέρι μας και σας αποστέλλουμε τις καλύτερες ευχές μας, σε ένα κόσμο που ελπίζουμε να είναι πιο δίκαιος, ισότιμος, αδελφικός και αλληλέγγυος»
.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου