Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ερμηνεία 10 αγρογλυφικών που άφησαν άφωνους τους επιστήμονες !Παράξενοι κύκλοι ή ασυνήθιστα γεωμετρικά σχέδια έχουν ανακαλυφθεί σε καλλιέργειες σιταριού, καλαμποκιού, βρώμης σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αγρογλυφικά είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο που σχετίζετε με εξωγήινους και το οποίο ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 70’ ή στις αρχές του 80’, τελικά δε είναι και τόσο νέο. Ανεξήγητα γεωμετρικά σχέδια σημειώθηκαν στο σιτάρι και το καλαμπόκι της Σκωτίας το 1678, ενώ οι κάτοικοι της υπαίθρου στην Αγγλία μιλούσαν για «νεραΐδες του καλαμποκιού» που έκαναν παρόμοιο σχήματα στα τέλη του 1800.

Το πιο γνωστό αγρογλυφικό βρίσκετε σε ένα ξυλόγλυπτο του 1678 στην Σκωτία που απεικονίζει τον διάβολο με ένα δρεπάνι να κόβει την καλλιέργεια ενός αγρότη. Σύμφωνα με το κείμενο του ξυλόγλυπτου μέσα σε ένα βράδυ ο διάβολος σχημάτισε κύκλους απίστευτης ακριβείας που κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κάνει.
Μέσα σε αυτά τα χιλιάδες σχέδια μέχρι σήμερα που έχουν μελετηθεί και ερευνηθεί, ένα σημαντικό μέρος του αποκωδικοποιήθηκε κι έδωσε απίστευτες πληροφορίες. Από μελλοντικά γεγονότα μέχρι μαθηματικές εξισώσεις, αριθμό π, χρυσή αναλογία (φ), οκτάεδρος του Πλάτωνα και άλλα πολλά. Το παρακάτω κείμενο είναι το πρώτο μέρος που παρουσιάζει η ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω και αποτελείται από τα 10 πιο εντυπωσιακά αποκωδικοποιημένα αγρογλυφικά κατά την άποψη μας.

Μετάφραση: ομάδα Ερ.Ε.Ν.ΖωΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο1Longwood Warren 26 Ιουνίου 1995 (Μήνυμα για το μέλλον)
Αυτό το διάγραμμα του πλανητικού συστήματος δημιούργησε πολύ ενθουσιασμό το 1995, αλλά σχετικά λίγα με τον τρόπο της αξιόπιστης ανάλυσης:

Αυτή η αξιόπιστη ανάλυση δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι αρκετά χρόνια αργότερα όταν διαπιστώθηκε ότι μερικές εικόνες των αγρογλυφικών φαίνεται να περιγράφουν αστρονομικά γεγονότα από το μέλλον, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν από τους αστρονόμουςσήμερα στη Γη.
 Όταν μελετήθηκαν εκ των υστέρων, διαπιστώθηκε ότι το αγρογλυφικό του Longwood Warren προέβλεψε το ξέσπασμα ή την έκρηξη του κομήτη 73P Schwassmann-Wachmann 3, τρεις μήνες πριν αυτό συμβεί στην πραγματικότητα. Αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικά αστρονομικά γεγονότα του 1995.

Το αγρογλυφικό εμφανίστηκε στο Longwood Warren στις 26, Ιουνίου του 1995 και έδειξε μια σχηματική εικόνα του εσωτερικού ηλιακού μας συστήματος, αλλά με τον πλανήτη Γη να λείπει: Ωστόσο, οι άλλοι τρεις πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη και Άρης) είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ταιριάζουν κατά προσέγγιση στις θέσεις τους μόνο ένα μήνα αργότερα.
Μερικοί συγγραφείς είχαν προτείνει μια "αποκαλυπτική" ερμηνεία για τη συγκεκριμένη εικόνα του αγρογλυφικού, ότι ο πλανήτης Γη θα μπορούσε να "χάνονταν" στο εγγύς μέλλον!
Όμως κάπου αλλού βρισκόταν η αλήθεια. Στις 24 Ιουνίου 1995, η Γη βρισκόταν στο σημείο όπου τρεις μήνες αργότερα ο κομήτης 73P Schwassmann-Wachmann 3, θα έφτανε στο περιήλιο, στις 20 του Σεπτεμβρίου του 1995. Γι 'αυτό το λόγο ο καλλιτέχνης του αγρογλυφικού επέστησε με το διάγραμμα την προσοχή στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Το 1995, ο κομήτης 73P/Schwassmann-Wachmann 3 έκανε κάτι αναπάντεχο: κατέρρευσε αλλά για κανέναν προφανή λόγο. Ο πυρήνας του κομήτη χωρίστηκε σε τρεις μικρότερους, οι οποίοι συνέχισαν να πετούν μέσα στο διάστημα. Οι αστρονόμοι παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον, αλλά η θέα ήταν θολή ακόμη και με μεγάλα τηλεσκόπια.
Δεν είναι πραγματική έκπληξη ότι ο κομήτης χωρίστηκε ή εξαφανίστηκε όσο πλησίαζε την Γη και τον Ήλιο. Οι κομήτες έχουν την τάση να κάνουν τέτοια πράγματα, πολύ απρόβλεπτα.

Η πραγματική έκπληξη ήταν ότι αυτοί οι αόρατοι καλλιτέχνες των αγρογλυφικών που επέστησαν την προσοχή μας στο Longwood Warren τον Ιούνιο του 1995, γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί, τρεις μήνες πριν οι αστρονόμοι στην Γη βρεθούν μπροστά στην εκπληκτική ανακάλυψη του κομήτη.

ΠΗΓΗ: cropcircleconnector


ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο2
West Overton 23 Ιουνίου 1999 (Πλατωνικά στερεά)


Πολλές γεωμετρικές ενδιαφέρουσες εικόνες αγρογλυφικών υπήρχαν το 1999, εκ των οποίων του West Overton ήταν η πιο έξυπνη:
Στη φωτογραφία, δέκα μεγάλα στοιχεία είναι σαφώς εξάγωνα. Αυτό που κατέστη σαφές μόνο για έρευνα πεδίου ήταν ότι οι πολυάριθμοι μικροί κύκλοι ήταν επίσης εξάγωνα.
Όπως πάντα με τους κύκλους κάθε ερμηνεία είναι δυνατή. Εδώ είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα διάγραμμα Οκτάεδρου. Η Οκτάεδρος είναι ένα από τα πέντε πλατωνικά στερεά.


ΠΗΓΗ: cropcircleradius

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο3
Το μήνυμα του Arecibo, του Paul Vigay (Η απάντηση των εξωγήινων)Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2001, δυο νέα αγρογλυφικά αναφέρθηκαν κοντά στο ραδιοτηλεσκόπιο Chilboltonστο Hampshire στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και τα δυο ήταν πολύ εντυπωσιακά σε εμφάνιση και αποτελούνταν από ένα μεγάλο αριθμό μικρών «εικονοστοιχείων», που όταν εξετάστηκαν από τον αέρα σχηματιζόταν μια αναγνωρίσιμη μορφή – σε αντίθεση με πολλές άλλες συνθέσεις των αγρογλυφικών.
Το ένα αγρογλυφικό αντιπροσώπευε ένα ανθρώπινο πρόσωπο, και το άλλο έμοιαζε με μια ραδιομετάδοση από το SETI (Αναζήτηση για Εξωγήινη Ζωή), που εστάλει από το ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo το 1974. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε αυτό το τελευταίο σχηματισμό το οποίο ελπίζω όχι μόνο να περιγράψει και να εξηγήσει την αρχική μετάδοση, αλλά επίσης να εξετάσει και να αποκωδικοποίηση μια σειρά από σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σχηματισμό των αγρογλυφικών.
Μετά από επαφή με μάρτυρες φαίνεται ότι ο σχηματισμός δημιουργήθηκε στις 20 Αυγουστου2001.
Επισκέφτηκα ο ίδιος τις δυο συνθέσεις στις 25 Αυγούστου 2001.
Καταρχάς θα δώσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το αρχικό μήνυμα που εστάλει από το Arecibo το 1974.
Το Arecibo βρίσκεται στην βόρεια ακτή του Πουέρτο Ρίκο και περιέχει ένα φυσικό δίσκο σε σχήμα τρύπας στο έδαφος. Μέσα σε αυτό το μπολ κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο στον κόσμο ράδιο-τηλεσκόπιο, με διάμετρο 1000 πόδια (330 μέτρα).
Το 1974 μια σειρά από τροποποιήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στον πομπό, ώστε να μεταδίδουν σήματα σε ισχύ μέχρι 20 terawatts (1 terawatts=1 τρισεκατομμύριοwatt), και ως εναρκτήρια δοκιμή των βελτιώσεων αυτών, αποφασίστηκε από το SETI η μετάδοση ενός κωδικοποιημένου μηνύματος στο διάστημα. Αυτό το μήνυμα απευθυνόταν προς το σμήνος αστέρων Μ13, περίπου 25.000 έτη φωτός μακριά το οποίο αποτελείται από 300.000 περίπου αστέρια στον αστερισμό του Ηρακλή. Το μήνυμα αυτό εστάλει πράγματι στις 16 Νοεμβρίου 1974 και αποτελούνταν από 1.679 παλμούς του δυαδικού κώδικα(0-1), το οποίο πήρε κάτι λιγότερο από 3 λεπτά για να μεταδοθεί. Εστάλει σε συχνότητα 2380MHz (το οποίο είναι σημαντικό για την συνέχεια).Γιατί 1678 ψηφία


Ο λόγος είναι τα μαθηματικά. 1679 είναι το μοναδικό προϊόν των δυο πρώτων αριθμών 23 και 73. Κάθε μορφή ζωής αρκετά ευφυείς δίχως αμφιβολία, θα ψάξει για μοναδικά, καθολικά κατασκευάσματα – όπως πρώτοι αριθμοί, συχνότητες, χημικά στοιχεία και δυαδικά ψηφία. Μην ξεχνάτε ότι επειδή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με έναν εντελώς διαφορετικό σε νοημοσύνη κόσμο από το δικό μας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπινα συστήματα, όπως εκατοστά, πόδια, δεκαδικούς αριθμούς κτλ.
Επειδή ΜΟΝΟ οι πρώτοι αριθμοί 23 και 73, όταν πολλαπλασιάζονται μαζί παράγουν 1679, μπορεί να υπάρχει μόνο ένας ενιαίος τρόπος για να οργανωθεί το σήμα. Να μετατραπεί σε ένα πλέγμα (ένα πλέγμα 23 τετράγωνα και 73 τετράγωνα). Ο αρχικός δυαδικός κώδικας φαίνεται στο σχήμα 1σχήμα 1Δυαδική κωδικοποίηση


Για να κατανοήσουμε πλήρως το μήνυμα που κωδικοποιείται στην μετάδοση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το δυαδικό κώδικα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο απλό από την βάση μας, που είναι το δεκαδικό σύστημα. Το δυαδικό σύστημα αρίθμησης αναπαριστά αριθμητικές τιμές χρησιμοποιώντας δυο σύμβολα, το 0 και το 1. Πιο συγκεκριμένα το δυαδικό σύστημα είναι ένα θεσιακό σύστημα με βάση το δυο. Κάθε ψηφίο ανήκει σε μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη κατά ένα από αυτήν του ψηφίου στα δεξιά του. Έτσι κάθε ψηφίο ενός δυαδικού αριθμού από δεξιά προς αριστερά δηλώνει μονάδες, δυάδες, τετράδες, οκτάδες κ.ο.κ
Παράδειγμα: ο δυαδικός αριθμός 11012 αναπαριστά ποσότητα ίση με 1 μονάδα (1*20), 0 δυάδες(0*21), 1 τετράδα (1*22) και μια οκτάδα (1*23). Διαβάζεται : ένα, ένα, μηδέν, ένα με βάση 2.
Ισούται δηλαδή με τον αριθμό 13 του δεκαδικού συστήματος: 1*20 +0*21 +1*22 +1*23 =13
Για ένα παράδειγμα καταμέτρησης σε δυαδικό σύστημα ακόμα, δείτε τον παρακάτω πίνακα.


Για να επιστρέψουμε στην αρχική μετάδοση των δυαδικών στοιχείων (εικόνα 1), και την μετατροπή σε 23 στήλες και 73 γραμμές έχουμε τον πίνακα όπως φαίνεται στο σχήμα παρακάτω.
Μπορείτε να δείτε τώρα ένα γραφικό μοτίβο στο οποίο απεικονίζεται το 1 και το 0 του κώδικα. Για λόγους σαφήνειας μετατρέπει το 1 σε μαύρα τετράγωνα, και το 0 σε λευκά. Μπορείτε να δείτε ότι αυτό καθιστά το πραγματικό μήνυμα πιο ακριβής όπως φαίνεται παρακάτω στο σχήμα 3.


Αποκωδικοποιώντας το αρχικό μήνυμα


Αυτό το αρχικό μήνυμα αποτελείται από διάφορα τμήματα όπου κάθε ένα απεικονίζει μια συγκεκριμένη πτυχή του πολιτισμού μας.
Στην κορυφή είναι δυαδικές αναπαραστάσεις των αριθμών από το ένα έως το δέκα, όπου ενδιαφέρον παρουσιάζεται στους αριθμούς οκτώ, εννέα και δέκα σε δυο στήλες. Αυτό δείχνει στην αποκωδικοποίηση του μηνύματος ότι μπορούμε να δηλώσουμε, ότι ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος για να γραφτεί σε μια ενιαία γραμμή και μπορεί να μεταφερθεί.
Η επόμενη ενότητα περιλαμβάνει τις δυαδικές τιμές 1,6,7,8 και 15 που αναφέρονται στους ατομικούς αριθμούς των πρωτογενών στοιχείων για την ζωή στην Γη. Υδρογόνο, άνθρακα, άζωτο, οξυγόνο και φώσφορο αντίστοιχα.


Το μεγαλύτερο τμήμα από τις τρεις σειρές, αντιπροσωπεύει τους τύπους των σακχάρων και των βάσεων στα νουκλεοτίδια του DNA. Κάτω από αυτό είναι μια γραφική αναπαράσταση της διπλής έλικας του DNAμας σε κάθε πλευρά της λευκής ευθείας κάθετης γραμμής, η οποία δείχνει των αριθμό των νουκλεοτιδίων στο DNA. Ακριβώς κάτω από την διπλή έλικα του DNA είναι μια μικρή εκπροσώπηση από εμάς –τους ανθρώπους- με ένα σώμα και δυο χέρια και πόδια. Στα αριστερά μια δυαδική τιμή του πληθυσμού της Γης. Αυτό μπορεί να υπολογιστή ως 4,29 δισεκατομμύρια περίπου, όπου αντιστοιχεί στον πληθυσμό του πλανήτη το 1974. Στα δεξιά σε δυαδικό κώδικα είναι το ύψος του άνθρωπου. Επειδή δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε σε «ανθρώπινες» μετρήσεις (όπως πόδια, ίντσες), το ύψος εκπροσωπείται σε μονάδες μήκους κύματος. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το πραγματικό μήνυμα μεταδόθηκε σε 2386MHz. Για να μετατρέψουμε αυτό το μήκος κύματος σε μέτρα διαιρούμε με 300.
300/2380=12,6 εκατοστά 0,12605042m. Αυτή είναι η μονάδα μήκους κύματος μας.Διαφορές μεταξύ του μηνύματος που εστάλει το 1974 και του άλλου που ελλείφθει το 2001


Οι αριθμοί 1 έως 10 είναι στο σχηματισμό ακριβώς το ίδιο. Ωστόσο οι ατομικοί αριθμοί που αναφέρονται στα δεδομένα στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή στη Γη, έχουν μια πρόσθετη αξία που έχει εισαχτεί στο δυαδικό σύστημα. Αυτό ακριβώς προστίθεται στη σωστή θέση, και στον αρχικό δυαδικό κώδικα (ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι ένα λάθος). Αποκωδικοποιώντας το αγρογλυφικό, το πρόσθετο αυτό στοιχείο έχει ατομικό αριθμό 14=πυριτιο.


Λίγο πιο κάτω, η επόμενη αλλαγή είναι προφανής – που αποτελείται από ένα πρόσθετο σκέλος στην αριστερή πλευρά του DNA. Μια άλλη λιγότερο προφανής αλλαγή είναι μέσα στην δυαδική κωδικοποίηση του αριθμού των νουκλεοτιδίων στο DNA. Αν κοιτάξετε στο παραπάνω διάγραμμα είναι υπογραμμισμένες οι αλλαγές με μεγαλύτερη ακρίβεια στα δεξιά, με την χρήση κόκκινων τετραγώνων που δείχνουν τις αλλαγές στο σχηματισμό του αγρογλυφικού.
Υπάρχουν πολύ σημαντικές αλλαγές στο σχήμα του ανθρωποειδούς το οποίο γίνετε σχεδόν σαν εξωγήινο. Υπάρχουν επίσης αλλαγές τόσο στο πληθυσμό όσο και στο ύψος του «εξωγήινου». Αυτό είναι στο δυαδικό 1000 ή 8. Αν πολλαπλασιάσουμε αυτό με την αρχική μονάδα μήκους κύματος, έχουμε 8*12,6 εκατοστά =100,8 εκατοστά (θυμηθείτε το ύψος των εξωγήινων που περιγράφουν οι μάρτυρες).
Κάτω από αυτό παρατηρούμε πρόσθετες αλλαγές στο διάγραμμα του ηλιακού συστήματος. Ο τρίτος πλανήτης από τον Ήλιο δεν είναι ο μόνος που εμφανίζετε. Ο τέταρτος και ο πέμπτος εμφανίζονται επίσης. Ο πέμπτος φαίνεται να τονίζεται ακόμα περισσότερο με τρία επιπλέον εικονοστοιχεία. Τέλος αυτό που ήταν εκπρόσωπος του πομπού Arecibo στο αρχικό μήνυμα είναι ακόμα πιο αινιγματικό και θα συνεπαγόταν μια διαγραμματική έκδοση του σχηματισμού στο αγρογλυφικό που εμφανίστηκε στο ίδιο μέρος πέρυσι, το 2000. Ο δυαδικός κώδικας για το μέγεθος του πομπού μεταβάλλεται επίσης. Θα αφήσω τον αναγνώστη να υπολογίσει την νέα τιμή..


ΠΗΓΗ: http://www.cropcircleresearch.com/articles/arecibo.htmlΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 4Crabwood 15/8/2002 (Μην εμπιστεύεστε τους Γκρίζους)Ένα χρόνο αργότερα υπήρξε ένα άλλο μεγάλο αγρογλυφικό στο Crabwood, κοντά στο Winchester. Αυτό το αγρογλυφικό είναι από τα πιο σημαντικά, αφού έδωσε ένα απευθείας μήνυμα στα αγγλικά με την χρήση κώδικα 8-bit ASCII.

Το κύριο μέρος του δυαδικού κώδικα προειδοποιούσε για το μέλλον στη Γη, και άφηνε να εννοηθεί ότι τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μας έλεγαν ψέματα. Κοντά στο αγρογλυφικό υπήρχε και ένας πομπός τουBBC, ο οποίος επισημαίνεται στην εικόνα. Με δεδομένο το μεγάλο μήκος και την πολυπλοκότητα του μηνύματος κάθε προσπάθεια να εξηγηθεί ως ανθρώπινη απάτη, μπορεί σίγουρα να αποκλειστεί.
Η ακριβής αποκωδικοποίηση του μηνύματος στα αγγλικά είναι η εξής: Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES.Much PAIN but still time.BELIEVE.There is GOOD out there.We oPsose DECEPTION.Conduit CLOSING/
Μόλις εξαλείψουμε τα παράξενα κεφαλαία γράμματα και προσθέσουμε διαστήματα, έχουμε μια πιο ευανάγνωστη εκδοχή.. "Προφυλαχτείτε από ψευδή δώρα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των κομιστών. Μεγάλος πόνος αλλά υπάρχει χρόνος. Πιστέψτε. Κλείσιμο αγωγού;"Περαιτέρω αναλύσεις έδειξαν ότι στο κύριο μήνυμα του 1368-ψήφιο δυαδικού κώδικα του Crabwood, περιέχονται δυο δεύτερα μηνύματα ή κρυφοί κώδικες. Οι κρυμμένοι κωδικοί βοήθησαν να εξηγηθεί το παράξενο σχέδιο των πεζών γραμμάτων σε σχέση με τα κεφαλαία και τα ασυνήθιστα διαστήματα μεταξύ των λέξεων. Και οι δυο κωδικοί είχαν ως στόχο να υπενθυμίσουν τα γεγονότα του 1952 (γεγονότα 1952). Όταν αυτοί οι κρυμμένοι κώδικες μελετήθηκαν προσεκτικά αποκάλυψαν ένα χρονικό διάστημα 50 ετών, από την στιγμή που ένας στόλος UFOs με γκρι εξωγήινους πέταξε πάνω από το Λευκό Οίκο τρομοκρατώντας το Αμερικανικό έθνος, (1952), μέχρι και την εμφάνιση του αγρογλυφικού το 2002. ΤοCrabwood ήταν έτσι μια υπενθύμιση για τους ανθρώπους στην Γη να μην εμπιστεύονται τους γκρίζους που μας προσφέρουν ψευδή δώρα (στρατιωτική τεχνολογία, σε αντάλλαγμα την συμφωνία για βιολογική μελέτη ανθρώπων και ζώων).Δευτερεύον μήνυμα και χρονικό κενό 50 ετών

Ο δυαδικός κώδικας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: Όλη η ανάλυση του κώδικα και των αποτελεσμάτων ΕΔΩ


ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 5
Crabwood, Crooked Soley (DNA)

Το Crooked Crop Circle Soley εμφανίστηκε το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2002. Ήταν ο τελευταίος σημαντικός σχηματισμός της σεζόν 2002. Αυτό το αριστούργημα (κράτησε μόνο λίγες ώρες πριν οι μηχανές το καταστρέψουν), το οποίο ήταν τόσο όμορφο και λεπτά δημιουργημένο, απεικόνιζε μια αδιάσπαστη διπλή έλικα του DNA - μια εξαιρετικά προηγμένη γεωμετρία που παρουσιάζει αυτό που ο Πλάτωνας περιγράφει ως το ουράνιο πρότυπο, το οποίο αποτέλεσε τη βάση του σχεδιασμού των αρχαίων μνημείων, όπως το Στόουνχεντς και την Μεγάλη Πυραμίδα.


Ο σχηματισμός Crooked Soley μετρήθηκε περίπου 300 μέτρα πλάτος, και το σχέδιο αποτελείτο από «κυρτές πλατείες» συνολικού αριθμού 1296. Σε 504 από αυτές τις πλατείες η καλλιέργεια έμεινε όρθια, και απεικονίζεται η διπλή έλικα του DNA. Τα άλλα 792 καμπύλα τετράγωνα ισοπεδώθηκαν και έτσι επέτρεψε να ξεχωρίσει το πρότυπο του DNA.
Αυτοί είναι οι αριθμοί της ιερής γεωμετρίας. Αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των πλατειών που στέκονται όρθιες (.. 504), κατά 10 θα σας δώσει 5040, που είναι ο αριθμός που χρησιμοποιείται από τον Πλάτωνα για το σχεδιασμό της ιδανικής πόλης του. Ο συνιστώμενος αριθμός των πολιτών για την ιδανική πόλη είναι 5040, και όλα τα θεσμικά όργανα της πόλης με βάση τον αριθμό αυτό, όπως είναι και η φυσική ακτίνα της πόλης. Ο Πλάτωνας πήρε τον αριθμό αυτό ως το κλειδί για μια θεϊκή Δημιουργία.
Για να εξηγηθεί με ακρίβεια η επιστημονική έννοια του Crooked Soley, θα πρέπει να δούμε μερικά απλά διαγράμματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να διδάξουν τις βασικές πτυχές του DNA. Πρώτα πρέπει να προσδιοριστούν "σάκχαρα" και "ζεύγη βάσεων». Όπως φαίνεται στα παρακάτω διαγράμματα, τα κίτρινα τετράγωνα στο σχέδιο Crooked Soley αντιπροσωπεύουν τα δακτυλίδια σακχάρου DNA, ενώ τα ροζ τετράγωνα αντιπροσωπεύουν ζεύγη βάσεων DNA:
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο διάγραμμα που φαίνεται παρακάτω, μπορούμε να δούμε ότι στο Crooked Soley σχεδιάστηκε σωστά η διπλή έλικα δεξιόστροφα, αντί για αριστερόστροφα (πράσινα τετράγωνα στο αγρογλυφικό):
Η διπλή έλικα του DNA περιελίσσετε με συγκεκριμένο τρόπο: είναι δεξιόστροφη (πρωτεΐνες, DNA), κατά συντριπτική πλειονότητα, ενώ αντίθετο προσανατολισμό δηλ. αριστερόστροφα, έχουν τα αμινοξέα και τα νετρίνια.


Τέλος, μπορούμε να δούμε από που προέρχεται η «κυκλική συσπείρωση" στο Crooked Soley (τα μπλε γράμματα στο αγρογλυφικό):
Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της διπλής έλικας του DNA αναδιπλώνεται σε πολλές μικρές μπάλες πρωτεΐνης, ως πρώτο στάδιο της συμπύκνωσης ώστε να σχηματιστεί ένα χρωμόσωμα (επόμενη εικόνα).


Τώρα σχεδόν τελειώσαμε, και μπορούμε να δούμε ένα "πραγματικό" πυρήνα νουκλεοσώματος , και όχι ένα σχηματικό, όπως διαμορφώνετε σε ένα αγρογλυφικό:Ο πραγματικός πυρήνας νουκλεοσώματος περιέχει περίπου επτά στροφές του DNA για κάθε πλήρες "υπερελικοειδείς" σειρά, αντί για τρεις, όπως φαίνεται στο αγρογλυφικό του Crooked Soley. Ωστόσο η ποιοτική ομοιότητα του με την εικόνα του αγρογλυφικού είναι προφανής.


ΠΗΓΗ: cropcircleconnector


ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 66. North Down, 10 Αυγούστου 2003 (Νανοτεχνολογία)


Ένα παράξενο είδος μοριακής δομής εμφανίστηκε σε αγρογλυφικό στο North Down το 2003. Το συμπέρασμα από την ακριβή έννοια της εικόνας στο συγκεκριμένο αγρογλυφικό, ήρθε οκτώ χρόνια αργότερα όταν μια δεύτερη μοριακή δομή παρόμοια σε στυλ εμφανίστηκε στο Roundway το 2011 (αγρογλυφικό Νο 7).
Το αγρογλυφικό του North Down το 2003 έδειξε μια γενικευμένη δομή συνδεδεμένου άνθρακα σε επίπεδα μεταλλικά φύλλα, όπως μπορεί να βρεθεί σε νέα μόρια που ονομάζονταιbuckminsterfullerene C60 ή νανοσωλήνες άνθρακα. Τα μόρια αυτά αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας νέας επιστήμης που όλοι την γνωρίζουμε με το όνομα νανοτεχνολογία.


ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 7
7. Roundway, 23 Ιουλίου 2011 (Μελατονίνη, ορμόνη του εγκεφάλου)
Αυτό το κομψό χημικό μόριο που εμφανίστηκε στο Roundway κοντά στα τέλη Ιουλίου του 2011, αναγνωρίστηκε αμέσως ως η μελατονίνη, μια ορμόνη του εγκεφάλου που προάγει την πνευματική υγεία και την χαλάρωση!

Συμπτωματικά ένας «τρελός» άνθρωπος στην Νορβηγία πυροβόλησε και σκότωσε 97 αθώους ανθρώπους μόνο μερικές ώρες νωρίτερα, το απόγευμα στις 22 Ιουλίου (Νορβηγία:το τέλος της αθωότητας).


ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 8


8. Barbury Castle, 1 Ιουνίου 2008 (Αριθμός π: 3,141592654)


Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται περίπλοκο, το συγκεκριμένο «πάζλ» είναι πραγματικά τέλειο, αρκεί να προσεγγιστεί βήμα – βήμα για να μπορέσει να γίνει κατανοητό. Αποκωδικοποιήθηκε από τον Mike Reed συνταξιούχο αστροφυσικό από την Νότια Καρολίνα. Το κωδικοποιημένο αγρογλυφικό απεικονίζει τον αριθμό π:3,141592654, και συγκεκριμένα τα δέκα πρώτα ψηφία του. (Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς την διάμετρο του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και την μηχανολογία).


Πως διαβάζετε το αγρογλυφικό


Πρώτον το διάγραμμα χωρίζετε σε δέκα ίσα τμήματα, επειδή υπάρχουν δέκα κλιμακωτές ακμές που βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία γύρω από το κύκλο του αγρογλυφικού(αριθμοί με πορτοκαλί χρώμα στο αγρογλυφικό). Ξεκινήστε από το βέλος στο κέντρο με την ένδειξη Start.
Από την πρώτη ακμή (start), μέχρι την δεύτερη μεσολαβούν 3 ίσα τμήματα με κόκκινο χρώμα (αριθμός 3), από την δεύτερη ακμή μέχρι την τρίτη υπάρχει ένα τμήμα με χρώμα πράσινο (αριθμός 1), από την τρίτη ακμή μέχρι την τέταρτη υπάρχουν τέσσερα τμήματα χρώματος μωβ (αριθμός 4). Με την ίδια σειρά και λογική στο τέλος θα έχετε τον αριθμό 3,141592654. Εντυπωσιακή είναι η τελεία που υπάρχει στο αγρογλυφικό πριν την δεύτερη ακμή ώστε να σχηματιστεί 3,1!ΠΗΓΗ

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 9
9. Wilton Windmill, 22 Μαΐου 2010


Δυο χρόνια αργότερα τον Μάιο του 2010, ένας ακόμα παράξενος σχηματισμός παρουσιάστηκε στο WiltonWindmill. Αμέσως φάνηκε πως επρόκειτο για ένα μήνυμα κωδικοποιημένο σε δυαδική μορφή 8-bit. Μετά την αποκωδικοποίηση το αποτέλεσμα ήταν το εξής.. e^(hi)pi)1=0Έμοιαζε με κάποιο είδος εξίσωσης και μετά από ψάξιμο αποδείχτηκε πως πρόκειται για την ταυτότητα τουEuler: eiπ+1=0, όπου e είναι ο αριθμός του Όιλερ, η βάση των φυσικών λογαρίθμων, i είναι ο φανταστικός αριθμός, ένας από τους δυο μιγαδικούς αριθμούς του οποίου το τετράγωνο ισούται με μείον ένα, και π ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς την διάμετρο του.
Αυτό έχει ονομαστεί ως ένα από τα ομορφότερα θεωρήματα των μαθηματικών.ΠΗΓΗ

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ Νο 10

Vale of Pewsey, Χρυσή τομή (Φ) και Πυθαγόρας


Ένα καταπληκτικό αγρογλυφικό παρουσιάστηκε στη Vale of Pewsey το 2010
Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε μια έξυπνη μαθηματική αναπαράσταση της χρυσής τομής (Φ) έως δέκα ψηφία, δηλαδή 1,61803399. Η χρυσή τομή Φ ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών α/β όταν ισχύει
α/β=α+β/α που ισούται περίπου με 1,618. Θεωρείται ότι δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και την ζωγραφική, τόσο κατά την αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση. Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (585-500π.Χ), που γεννήθηκε στην Σάμο, και ίδρυσε σημαντικότατη φιλοσοφική σχολή στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία). Η χρυσή τομή συμβολίζεται με το γράμμα Φ προς τιμή του Φειδία, του γνωστότερου ίσως γλύπτη της ελληνικής αρχαιότητας, και του σημαντικότερου της κλασικής περιόδου.


Από το σημείο 0 στο κέντρο, απλώνονται προς τα έξω 11 κύκλοι. Στην συνέχεια από το σημείο 0 απλώνονται ακτίνες κάθετες. Μετρήστε από πόσα κομμάτια αποτελείτε κάθε ακτίνα και θα έχετε την χρυσή αναλογία (Φ).
 
 

Έρευνα της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου