Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η Ιαπωνία θέλει να μετατρέψει το φεγγάρι σε γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάρκο – Σχέδιο Luna Ring



Σε τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας φιλοδοξεί να μετατρέψει το φεγγάρι η Ιαπωνική αρχιτεκτονική και μηχανολογική εταιρείαShimizu Corporation.


Η εταιρεία προτείνει την ανάπτυξη μιας γιγάντιας συλλογής φωτοβολταϊκών, μήκους 10.900 χιλιομέτρων και πλάτους 19 χιλιομέτρων στην επιφάνεια της Σελήνης.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο φωτοβολταϊκός σταθμός, με την ονομασία Luna Ring, θα μπορούσε να κατασκευαστεί από ρομπότ, με τους ανθρώπους να έχουν απλά την εποπτεία του έργου.

Θεωρητικά, η μονάδα θα μπορούσε να στέλνει αδιαλείπτως την παραγόμενη ενέργεια σε σταθμούς – δέκτες ανά την υφήλιο, μέσω λέιζερ ή ραδιοκυμάτων.

Το σχέδιο υπερπηδά δυο σημαντικά εμπόδια στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας: τα καιρικά φαινόμενα και το σκοτάδι.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα μπορούσε να στέλνει ασταμάτητα πίσω στη Γη ως και 13.000 τεραβατώρες ενέργειας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2011 η συνολική παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ ανήλθε σε 4.100 τεραβατώρες.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν ξέρει αν το σχέδιό της τελικά θα υλοποιηθεί, ωστόσο υποστηρίζει ότι η ανεξάντλητη, καθαρή ηλιακή ενέργεια είναι η υπέρτατη πηγή πράσινης ενέργειας που φέρνει ευημερία στη φύση και στους ανθρώπους.


ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ:
Οι ναζί ήθελαν να λιώσουν πόλεις με έναν τεράστιο καθρέφτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου