Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μνημειακό άγαλμα βυθισμένου μινώταυρου αναδύεται από τα βάθη της Παταγονίας

 




Ένα περίεργο γεγονός έλαβε χώρα σε ένα απομακρυσμένο μέρος: ένας ανθρώπινος κορμός και ένα κεφάλι ταύρου ανακαλύφθηκαν σε μια λίμνη της Παταγονίας της Αργεντινής, με μια γιγάντια μάσκα διαστάσεων 1,4 επί 1 μέτρο.

Έξι μέτρα από την ακτή και τέσσερα μέτρα πάνω από την επιφάνεια, εύκολα ορατό και ακόμα πιο εύκολο να τρομάξει. Το βυθισμένο μνημείο έχει ύψος ενάμιση μέτρο, ζυγίζει 250 κιλά και κρύβει την καρδιά του κάτω από ένα λουκέτο σαν χρηματοκιβώτιο. 

Αρκετοί επισκέπτες στο Mari Menuco ανέφεραν ότι είδαν ένα μυστηριώδες αντικείμενο βυθισμένο στη λίμνη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.




Σύμφωνα με το LM Neuquén, την Κυριακή 10 Απριλίου, ένας 23χρονος νεαρός που δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του και ζήτησε να τον αποκαλούν Christian έκανε καγιάκ. 
Παρατήρησε κάτι κάτω από τη θάλασσα στην ακτή όταν αποφάσισε να το επιθεωρήσει.
 Γύρισε το καγιάκ του και γύρισε πίσω για να δει αν αυτός ο παράξενος βράχος έμοιαζε με τίποτα.

«Και εκεί το είδα, έναν μινώταυρο». 
Στην αρχή με τρόμαξε. «Υπάρχουν πολλές φήμες για αυτή τη λίμνη για τις όλες γελάμε, αλλά νομίζω ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις ιστορίες», είπε ο άνδρας στην τοπική εφημερίδα. 
Όλες οι επιφυλάξεις του σχετικά με τις απόκοσμες οντότητες αγνοήθηκαν εκείνη την εποχή.

Υπήρχε ένας Μινώταυρος βυθισμένος στη μέση της λίμνης, αλλά ευτυχώς για τον Κρίστιαν και τους ανθρώπους που ζουν κοντά, αυτός ο Μινώταυρος ήταν φτιαγμένος από σίδηρο και τσιμέντο.



Ο Κρίστιαν άρχισε να ερευνά τι έκανε ένας μινώταυρος βυθισμένος σε μια λίμνη και ανακάλυψε μια πιθανή εξήγηση.

Ο τρόπος ζωής των Μαπούτσε

Οι Μαπούτσες είναι μια ομάδα ιθαγενών που κατοικούν στη σημερινή νότια και νοτιοδυτική Αργεντινή, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της Παταγονίας.

Μέσα στην κοσμοθεωρία των Μαπούτσε υπάρχει κάτι γνωστό ως «Gen Ko», ένα είδος προστατευτικής δύναμης που σχετίζεται με κάθε μέρος.

«Κάθε μέρος της φύσης έχει το δικό του, γι' αυτό οι Μαπούτσες ζητούν πάντα άδεια πριν μπουν στη λίμνη ή κόψουν ένα δέντρο», είπε.

Επιπλέον, όταν αυτές οι φυσικές δυνάμεις δεν τιμούνται μέσα στον ίδιο πολιτισμό, εκδηλώνονται.

  




«Νομίζω ότι είμαστε ξαδέρφια στην περιβαλλοντική διαχείριση και πρέπει να αντιμετωπίζουμε». Έχετε παρατηρήσει πόσες πετρελαιοπηγές περιβάλλουν αυτή τη λίμνη;

 Είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή και ίσως κάποιος πέταξε αυτόν τον Μινώταυρο στη λίμνη. «Είναι για να μας ειδοποιήσουν ότι κάνουμε κάτι λάθος», πρόσθεσε. 

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την έννοια ενός Μινώταυρου βυθισμένου στο κέντρο της λίμνης, ο Leaxaru Naweal, από τη συνομοσπονδία Mapuche Lof Newen του Neuquén, εξήγησε: «Στην παράδοσή μας, όλα τα στοιχεία, γενικά, έχουν το Geon τους και το «Ko» νερό." Έτσι, το "Geon Ko" αναφέρεται στις προστατευτικές ενέργειες του νερού.

Πριν πλημμυρίσει και σχηματιστεί η λίμνη, ήταν μια πολύ σημαντική τοποθεσία γιατί πολλά στοιχεία χρήσης για ιατρικούς και τελετουργικούς σκοπούς», πρόσθεσε. Ίσως λοιπόν ο Μινώταυρος αντιπροσωπεύει αυτή την προστασία».

Πέρα από την αναπαράσταση που μπορεί να δημιουργήσει αυτό το γλυπτό, τόνισε ότι δεν μπορούν όλοι να δουν τον Gen Ko. «Είναι συνεχώς παρόντες, αλλά δεν τους βλέπουν όλοι. Όταν υπάρχουν μέρη όπως ένα ποτάμι, μια λίμνη ή ένα βουνό, αυτές οι δυνάμεις προσωποποιούνται σε φυσικά στοιχεία», δήλωσε ο Leaxaru Naweal
.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου