Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ο ψαράς που μεταμορφώνεται σε διάβολο.

 






Ο «Γέρος Ψαράς» είναι ένας πίνακας του 1902 που φέρει την υπογραφή του Ούγγρου ζωγράφου Tivadar Kosztka Csontvary. Με μια πρώτη ματιά, το έργο φαίνεται σαν τους κλασικούς πίνακες που βλέπουμε στα περισσότερα σπίτια.




Αν όμως τοποθετήσει κάποιος έναν καθρέφτη σε γωνία 90 μοιρών ακριβώς στη μέση του πίνακα να «βλέπει» προς την αριστερή πλευρά, θα δει έναν ψαρά με μια ήρεμη θάλασσα στο φόντο.


Αν τοποθετήσει τον καθρέφτη να «βλέπει» προς τα δεξιά του πίνακα, θα δει τον διάβολο με μια μανιασμένη θάλασσα στο φόντο! (όπως μπορείτε να δείτε - με μεγάλη ανατριχίλα).









Tivadar Kostka Chontvari. Γέρος ψαράς. 1902

Ο πιο μυστηριώδης πίνακας του Γέροντα Ψαρά είναι από έναν ουγγρικό αυτοδίδακτο καλλιτέχνη με το όνομα 
Tivadar Kostka Csontvari. 
 Φαρμακοποιός  στο επάγγελμα, ο Chontvari ζωγράφισε μια εικόνα το 1902, βάζοντας το δικό του υπόθεμα και απεικονίζοντας δύο άτομα, δύο οντότητες σε αυτήν ... Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ζωής του συγγραφέα, το μυστικό της εικόνας δεν λύθηκε ποτέ .

Ένα μυστήριο εκατό ετών λύθηκε μόλις πρόσφατα: εάν συνδέσετε έναν κάθετο καθρέφτη στη μέση της εικόνας, τότε ανάλογα με το πού βλέπει, μπορείτε να δείτε είτε ο Θεός κάθεται σε μια βάρκα, με ένα ήρεμο βουνό φόντο, ή ένας διάβολος που κάθεται σε ένα ηφαίστειο με μια θυελλώδη λίμνη πίσω .


  




Κάθε άτομο μπορεί να έχει και τον Θεό (ο δεξιός ώμος του ψαρά είναι διπλό) και ο Διάβολος (ο αριστερός ώμος του γέροντος είναι διπλότυπος), σαν να μας λέει η εικόνα.

                                    https://erevnw.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου