Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο όμορφη θέα στην Ανδρομέδα



Πρόκειται για την ιδανική τοποθεσία από την οποία μπορείς κανείς να παρατηρήσει τον πλησιέστερο μεγάλο Γαλαξία σε εμάς. Ο φωτογράφος μαζί με τον αδερφό του ξεκίνησαν να τραβάνε φωτογραφίες, ως αποτέλεσμα της αγάπης τους για τον ουρανό, το σύμπαν και τα μυστικά του.

Κάθε βράδυ, ο Casutt κυνηγά και αναζητά τον τέλειο, ιδανικό ουρανό. Οι φωτογραφίες που προέκυψαν μετά από αρκετή προσπάθεια και έρευνα, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών, μας προσφέρουν μία απίστευτη θέα της Ανδρομέδας σε όλο της το μεγαλείο.

Ο φακός του κατάφερε να εντοπίσει μερικά από τα ένα τρισεκατομμύριο άστρα που καταλαμβάνουν την Ανδρομέδα, καθώς και νεφελώματα που δημιουργούν λαμπερές αποχρώσεις στον νυχτερινό ουρανό. Για τους λάτρεις της αστρονομίας, τα δύο αδέλφια πραγματοποιούν εργαστήρια ολόκληρο τον χρόνο.

Η Ανδρομέδα, είναι αστερισμός που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο στον κατάλογό του της «Μαθηματικής Συντάξεως» και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που αναγνώρισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.

Βρίσκεται νότια του αστερισμού Κασσιόπη, και μεταξύ των αστερισμών Πηγάσου και Περσέως, νότια δε αυτού 3 λαμπροί αστέρες δημιουργούν τον αστερισμό του Τριγώνου. Είναι αμφιφανής στην Ελλάδα.

Η «Ανδρομέδα» αναγνωρίζεται σχετικά εύκολα από τους τρεις λαμπρούς αστέρες δεύτερου μεγέθους που συνδέουν το τετράπλευρο του Πηγάσου με το τόξο του Περσέως. Ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας στον αστερισμό Ανδρομέδα, στον οποίο οφείλει και το όνομά του. Κατέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: είναι το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο εύκολα ορατό με γυμνό μάτι.


























1 σχόλιο: