Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Οι επιστήμονες αναμένουν μια νέα μαγνητική καταιγίδα στον ήλιο στις 20 Φεβρουαρίου




Η τρίτη για τη χρονιά μαγνητική καταιγίδα συνέβη στον Ήλιο τη νύχτα της Παρασκευής, η περιοδικότητά τους μας επιτρέπει να προβλέψουμε την πλησιέστερη γεωμαγνητική καταιγίδα στις 20 Φεβρουαρίου. 
Την Παρασκευή αυτή αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου της αστρονομίας ακτίνων Χ του Ινστιτούτου Φυσικού Ήλιου. Ρ. Ν. Lebedeva RAS (LPI).

"Η αδύναμη μαγνητική καταιγίδα, η οποία έγινε η τρίτη φέτος, καταγράφηκε σήμερα, 1 Φεβρουαρίου 2019, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ώρας της ώρας της Μόσχας, η οποία ανήκει στην κατώτερη πρώτη κατηγορία σε κλίμακα πέντε σημείων και δεν πρέπει να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο γεωμαγνητικό περιβάλλον ή δορυφορικά συστήματα », - δήλωσε σε δήλωση.

Οι προηγούμενες δύο καταιγίδες του 2019 συνέβησαν στις 5 και 25 Ιανουαρίου.

Το εργαστήριο διευκρίνισε ότι το διάστημα μεταξύ των καταιγίδων 5 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, που είχε την ίδια φύση εμφάνισης, ήταν 27 ημέρες, το οποίο είναι ίσο με την περίοδο περιστροφής του Ήλιου γύρω από τον άξονα. 
"Δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε την ημερομηνία της επόμενης καταιγίδας, για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να προσθέσουμε 27 μέρες μέχρι την 25η Ιανουαρίου, η οποία θα δώσει στις 20 Φεβρουαρίου." 
Την ημερομηνία αυτή, το μοντέλο πρόβλεψης όρισε την επόμενη γεωμαγνητική καταιγίδα ".
 Οι επιστήμονες του εργαστηρίου προέβλεπαν επίσης τις ημερομηνίες των καταιγίδων τον Μάρτιο: η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στη διασταύρωση στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, την επόμενη - ήδη στις 19-20 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου