Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Επίσημες δηλώσεις Σκοπίων: «Θέλαμε να ''αλλάξουμε'' το DNA μας σε... ελληνικό»

Επίσημες δηλώσεις Σκοπίων: «Θέλαμε να ''αλλάξουμε'' το DNA μας σε... ελληνικό» (BINTEO)

Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας επισκέφτηκε τα Σκόπια και συνάντησε βασικά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού.

Συζήτησε με την υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Ζάεφ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, τον Αλί Αχμέτι, πρόεδρο του κόμματος DUI που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό και τον Τόνι Ντεσκόσκι, που είναι νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης.

Στεκόμαστε στα λόγια του Τόνι Ντεσκόσκι, Καθηγητή Δικαίου Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» και νομικού συμβούλου της σκοπιανής Κυβέρνησης!


«Από το 2006 και μετά ξεκινήσαμε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια να αλλάξουμε ταυτότητα, να εισάγουμε αρχαίο dna, να αλλάξουμε την συλλογική μας μνήμη, την μνήμη ενός σλαβικού έθνους ώστε να δημιουργήσουμε κάτι αρχαίο, ένα «Μακεδονικό έθνος» που ήταν στ’ αλήθεια ελληνικό. Μία τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα σλάβικο έθνος σε ελληνικό. Και αυτό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στο εσωτερικό του κράτους.

(…)

Αυτό που μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους Έλληνες συναδέλφους μας είναι το να διαχωρίσουμε τα δύο μέρη της περιοχής, το να αποδεχτούμε το εθνικό αφήγημα, όπως το είχαμε αποδεχτεί για πολύ καιρό, αν και ξεφύγαμε τα τελευταία δέκα χρόνια, να στηριχτούμε στις σλάβικες ρίζες μας, κάτι που ξεκάθαρα ικανοποιεί κάθε ελληνική απαίτηση, ελληνική πολιτική απαίτηση, ουσιώδη πολιτική απαίτηση, και το να παραμείνουμε μέσα στο σλαβικό πλαίσιο, που είναι αρκετά μεγάλο για το έθνος μας. Αυτές είναι οι ρίζες μας, και οι ρίζες μας δεν έχουν σχέση με το Αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας. Το πρώτο μήνυμα που πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε στους Έλληνες γείτονές μας είναι ότι τίποτα δεν μας ανήκει μέσα στην ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας, αλλά από τη δική μας πλευρά των συνόρων, είναι επίσης Μακεδονία».

Δείτε από το 2.30:

















































Α



Ήθελαν λοιπόν να «κατασκευάσουν» «μακεδονικό έθνος», το οποίο θα ήταν... «ελληνικό»;

Παραδέχονται πως δεν έχουν σχέση με το «αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας»;

Λένε πως δεν θέλουν τίποτα από την ελληνική επικράτεια;

Αντιλαμβάνεστε πως η βιασύνη τους είναι μεγάλη και προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμοι να παραδεχτούν πολλά και φυσικά το ότι η Μακεδονία είναι ΕΛΛΑΔΑ!

Αμέσως όμως μετά από ενδεχόμενη παράδοση του ονόματος, θα λένε πάλι τα ίδια.




Εκτός και αν, βάσει όσων αναφέρθηκαν, οι Σκοπιανοί θέλουν να προσαρτηθούν στην Ελλάδα, καθώς ήθελαν, όπως ισχυρίζονται, να δημιουργήσουν ένα «έθνος» που θα ήταν ελληνικό. Να ενσωματώσουν, εν συνεχεία, την ελληνική Παιδεία.

Βέβαια, πρέπει να γνωρίζουν πως πολλοί από εκείνους είναι ελληνικής καταγωγής!

Όπως ο Νίκολα Γρκουέφσκι (Γρούιος).




Γ



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου