Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

TA IOU ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ : ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για IOU

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ !!!
TA IOU ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ :
ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ
Οι υποσχετικές δεν είναι νόμισμα, ούτε κύριο, ούτε παράλληλο, δηλαδή δεν είναι ούτε ευρώ, ούτε δραχμές, ούτε δολάρια !!!
ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ !!!
Όπως οι επιταγές, οι συναλλαγματικές και τα γραμμάτια και έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν από το ελληνικό δημόσιο !!!





ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ,
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ !!!



ΑκολούθησεYanis Varoufakis‏@yanisvaroufakis
Η θέση της Ελλάδας στο € είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα

RETWEETS1.208
FAVORITES1.480

2:34 μ.μ. - 5 Ιουλ 2015
Τα IOU (I Owe You), είναι υποσχετικές πληρωμής, δηλαδή χρεόγραφα χωρίς ημερομηνία λήξεως, τα οποία ρευστοποιούνται στο νομισματοποιημένο χρήμα της επίσημης νομισματικής κυκλοφορίας, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο σε ευρώ, μόλις η χώρα επιστρέψει σε τραπεζική και νομισματική ισορροπία και ρευστότητα.





Είναι δηλαδή κάτι ανάλογο με τα γραμμάτια και τις μεταχρονολογημένες επιταγές, με κύρια διαφορά ότι οι υποσχετικές είναι εγγυημένες από το ελληνικό δημόσιο και δεν έχουν ημερομηνία λήξης.


Κατά δε το αστικό δίκαιο συνιστούν ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, δηλαδή δικαιοπραξία με την οποία ιδρύεται ενοχική υποχρέωση του υποσχόμενου (ελληνικό δημόσιο) και ενοχικό δικαίωμα του δέκτη της υπόσχεσης (κατόχου υποσχετικής), με την οποία δεν μεταβάλλονται δικαιώματα, αλλά αναλαμβάνονται μόνον υποχρεώσεις από το ελληνικό δημόσιο που είναι ο εκδότης τους.


Οι ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ δεν είναι και δεν μπορούν να είναι χρήμα και, έτσι, δεν συνιστούν νόμισμα, αφού νόμισμα συνιστά μόνον το νόμιμο χρήμα της νομισματικής κυκλοφορίας, ήτοι αποκλειστικά και μόνο το ευρώ.


Και ακόμη, το τι είναι ΧΡΗΜΑ δεν το ορίζει ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ούτε κανείς άλλος, παρά μόνον η ΕΚΤ, η ΤτΕ και η ΣΛΕΕ.
ΧΡΗΜΑ λοιπόν είναι ΜΟΝΟ το σύνολο των Κερμάτων, των Τραπεζογραμματίων και των Καταθέσεων !!!

Οτιδήποτε άλλο εκτός από τα τρία ανωτέρω, ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΧΡΗΜΑ !!!









Η μορφή χρήματος από ειδικής ποιότητας χαρτί, με την οποία καλύπτεται ο κύριος όγκος της νομισματικής κυκλοφορίας, ονομάζεται ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑόταν εκδίδεται απ’ευθείας από το κράτος και, ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΟ, όταν εκδίδεται από την εκδοτική τράπεζα.
Το ευρώ, όπως άλλωστε και η δραχμή, είναι τραπεζογραμμάτιο, αφού εκδίδεται μόνον κατόπιν απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και τίθεται σε κυκλοφορία από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες, τις αντίστοιχες δηλαδή με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) εκδοτικές τράπεζες των κρατών μελών της ευρωζώνης και του ευρωσυστήματος.

Στα κέρματα και τα τραπεζογραμμάτια ευρώ, όπως άλλωστε και στα χαρτονομίσματα, καθώς και στα αντικατασταθέντα από το ευρώ κέρματα και τραπεζογραμμάτια σε δραχμές, ο νόμος προσδίδει την ιδιότητα του ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ, ΝΟΜΙΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, επιβάλλοντας υποχρεωτικά την παραδοχή τους σε νόμιμη εξόφληση υποχρεώσεων, αφού αυτά γίνονται υποχρεωτικά δεκτά ως νόμιμο μέσο πληρωμών και πραγματοποίησης οικονομικών συναλλαγών ενώ, ταυτόχρονα, η ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία, ρητά απαγορεύει την κυκλοφορία, τη χρήση και την αποδοχή άλλης μορφής και τύπου νομισμάτων εντός της Ευρωζώνης, ήτοι και της Ελλάδος, ιδιαίτερα δε αφού στις 28 Φεβρουαρίου 2002, τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα δραχμών έπαψαν να αποτελούν νόμιμο χρήμα και αντικαταστάθηκαν από τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου