Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στο «φώς» στοές 20.000 ετών δίπλα στη «Πυραμίδα του Ηλίου» στη Βοσνία.




Η επίμονη εργασία του Δρ Οσμανάγκιτς και της ομάδας του, απέδειξαν την ύπαρξη ενός συμπλέγματος στοών που οδηγεί προς την λεγομένη «Μεγάλη Πυραμίδα του Ήλιου» στη Βοσνία.

Οι σήραγγες έχουν μήκος πολλά χιλιόμετρα τα οποία ακόμα δεν έχουν χαρτογραφηθεί. 











Μέχρι στιγμής, δέκα χρόνια έχουν περάσει και ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν και να ανασκάψουν μόνο το 2% του συμπλέγματος των σηράγγων.



Σύμφωνα με τους ερευνητές οι υπόγειες σήραγγες στη περιοχή Ravne είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον πλανήτη.

Η κυκλοφορία του αέρα στο λαβύρινθο είναι τέλεια και επιτρέπει τη φυσιολογική αναπνοή.
  


Αυτό είναι δυνατό χάρη στο διαφορετικό ύψος των σηράγγων, που από τη διαφορά πίεσης βοηθά να περνά τον αέρα σαν να ήταν ένας φυσικός ανεμιστήρας, όπως γράφει σε δημοσίευμα του η ιστοσελίδα ancient-code.

Η απόσταση από την είσοδο των σηράγγων στην «Πυραμίδα του Ήλιου» είναι 2,9 χιλιόμετρα.



Μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τις σήραγγες είναι η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων, η οποία είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από τα συνηθισμένα, την οποία προκαλεί ο αέρας και να είναι καθαρό από ιούς και βακτήρια.





Για το λόγο αυτό, το συγκρότημα πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως τόπος θεραπείας και ίασης στο μακρινό παρελθόν.
Ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του για την αρχαιολογική μελέτη στη «Κοιλάδα των Πυραμίδων» στην Βοσνία έχουν κάνει καθαρισμό σε τμήματα των σηράγγων, ενισχύοντας κάποια άλλα με ξύλινους δοκούς.


Το ίδρυμα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί πολιτισμοί στην κατασκευή των σηράγγων Ravne. Οι αρχικοί κατασκευαστές του λαβυρίνθου δημιούργησαν αυτούς τους υπόγειους θαλάμους, περισσότερα από 20 χιλιάδες χρόνια πριν, όπως υποστηρίζει ο Δρ Οσμανάγκιτς.

Ένας μεταγενέστερος πολιτισμός προσπάθησε να σκεπάσει τις σήραγγες και είναι βέβαιο ότι δεν τις χρησιμοποίησαν για τίποτα. Αυτός ο αρχαίος πολιτισμό προσπάθησε να γεμίσει τις σήραγγες με διαφορετικούς τύπους υλικού και χώματος 5000 χρόνια περίπου πριν. 

   
  

 Βρεθικε   μονόλιθος απο ψαμμίτη που βρίσκεται στα 185 μέτρα  στο υπόγειο τούνελ στο Ravne, κάτω από ένα παχύ στρώμα  άμμου που δείχνει αρκετά μεγάλη ηλικία το βάρος του μονόλιθου θεωρείται ότι είναι πάνω από 7  τόνους.


Αρχαίες επιγραφές που βρέθηκαν στΟν ψαμμίτη μονόλιθο "Κ-1" στο υπόγειο τούνελ "Ravne"


  



Ανακάλυψη και δεύτερου μονολιθου στα 210 μέτρα από την είσοδο :


Είναι μια σαφής απόδειξη ότι αυτή η θέση πάρθηκε από τους κατασκευασρες του για κάποιο τελετουργική λογο  ο ψαμμίτης μονόλιθος ήταν τοποθετημένος εδώ.Ο Dowsers από την Ιταλία υποστήριξε ότι 20 μέτρα κάτω από το μονόλιθο, υπάρχει μια διασταύρωση με δύο υπόγειες ροες  υδάτων.







Επιφανειακά μοιάζει σαν να έχει διαμορφωθεί και μπορεί να αντιπροσωπεύσει την τοπογραφία του εδάφους

Θραύσματα του κύκλου πέτρα (τελετουργικό τραπέζι, τροχός, μέρος της στήλης;) ανακαλύφθηκε το "KTK« τούνελ το 2007.



Ψαμμίτη πλάκα με σκαλισμένο σύμβολα που ανακαλύφθηκε το υπόγειο τούνελ "Ravne" το 2008




ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ:









  










ΠΙΘΑΝΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου